Kredi Faiz Hesaplama – Faiz Oranı ve Vadeyi İstediğiniz Gibi Girin!

Piyasa pek çok kredi faiz hesaplama aracı var. Ancak, bankalar faiz oranlarını müşterilere özel verir. Ayrıca, herkesin ödemeyi planladığı vade değişik olabilir.

Sizin aldığınız kredi oranına ve ödemek istediğiniz vadeye göre aylık ödeme tutarını hesaplayan bir kredi hesaplama aracı geliştirdik!

Aşağıdaki hesaplayıcıya, çekmek istediğiniz tutarı, bankanın size verdiği faiz oranını ve ödemek istediğiniz vadeyi girerek, aylık ödeme tutarınızı ve toplam ödeyeceğiniz tutarı görebilirsiniz!

Tekrar tutar girişi yaparak yeni bir hesaplama yapabilirsiniz.

👑 Diğer Kral Hesaplayıcılar

Kredi Faiz Hesaplama – Faiz Oranı Girerek

Bu hesaplayıcının internetteki diğer hesaplayıcılardan farkı, vade sayısını ve faiz oranını istediğiniz gibi girebilirsiniz! İnternetteki diğer hesaplayıcılar, vade sayısını 12’nin katları şeklinde 1, 2, 3 yıl şeklinde girmenizi istiyor ve kendilerindeki bankaların güncel oranlarına göre bir hesap yapıyorlar.

Oysa bankalar, kişiye özel faiz oranları sunabiliyor ve kredi kullanacak kişi vade sayısını istediği gibi ayarlayabiliyor. Bu şekilde bir hesaplayıcı internette bulunmadığından, sitemize ekledik.

Bir de Mevduat Faiz Hesaplama aracımız var.

Hangi Krediler İçin Kullanabilirim?

Bu kredi hesaplama aracını, çekmek istediğiniz her türlü kredi için kullanabilirsiniz. Konut kredisi, ihtiyaç kredisi ya da kobi kredisi her ne olursa olsun, bu kredi faiz hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Bankaların faiz hesabı için kullandığı bileşik faiz formülü aynı olduğundan, bu kredi faiz hesaplama aracı çekeceğiniz her türlü kredi için size aylık ödeme tutarlarını gösterecektir.

Bankalar kredi vereceğinde, kredi tahsis, dosya masrafı ya da hayat sigortası gibi ek masraflar yapmaktadır. Bu masraflar kredi çeken kişi ya da kurumdan alınır. Bu kredi faiz hesaplama aracında, bu ve benzeri masraflar bankadan bankaya değişeceğinden faiz hesabına dahil değildir.

Kredi Faiz Hesabı Formülü Nedir?

Bankaların kredi faizi hesabı bileşik faiz metoduyla yapılır. Her ay, ödediğiniz tutar, faiz uygulanmış toplam tutardan düşülür ve kalan miktara tekrar faiz uygulanır. Bu yüzden, ilk aylarda ödenen faiz oranı oldukça yüksekken, vade sonuna doğru ödenen faiz miktarı giderek azalır.

Kredi aylık ödeme tutarı hesaplama formülü aşağıdaki şekildedir:

  • Kredi Tutarı = K
  • Faiz Oranı = F
  • Vade Sayısı = V
  • Aylık Ödeme Tutarı = K*F*([(1+F)^V]/{[(1+F)^V]-1})

Kredi Yıllık Maliyet Oranı Nedir?

Bankaların kredi tekliflerinde “yıllık maliyet oranı” gibi bir ifade görürsünüz. Bu, size aylık olarak teklif edilen kredi faiz oranının yıllık karşılığıdır. Formülü aşağıdaki şekildedir:

Yıllık Maliyet Oranı = [(1+Aylık Maliyet Oranı)^12] – 1

Aylık maliyet oranı üzeri 12 olarak hesaplanır. Örnek, %3 aylık faiz oranı olan bir kredi için yıllık maliyet oranı [(1+0,03)^12] -1 = %42,58 olarak hesaplanır.

Örnek Kredi Faiz ve Aylık Ödeme Tutarı Hesabı

Aşağıdaki örnekte, 1.000.000 kredi için %2,87 faiz oranı ve 52 ay vade ile yapılan bir hesabı görebilirsiniz.

Sayfanın başındaki kredi faiz hesaplayıcı ile çekmek istediğiniz herhangi bir kredi için hesap yapabilirsiniz.

Aylık Kredi Faiz Hesaplama

Aylık kredi faiz hesaplama işlemi, güncel borcun ya da kalan anaparanın, aylık faiz oranı ile çarpılması ile bulunur. Örneğin %3 kredi oranıyla, 100.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisi çektiyseniz, bunun aylık faiz tutarı 3 bin TL olacaktır.

Kredi borcunuzu bitirebilmeniz için, 3 bin liranın üzerinde aylık taksitlerle ödeme yapmalısınız ki faizden çok ödeme yapıp borcunuzu kapatın. Sayfa başındaki kredi faiz hesaplama aracı ile herhangi bir tutar, faiz oranı ve vadeye göre aylık ödeme taksitlerinizi hesaplayabilirsiniz.

Konut Kredisi Faiz Hesaplama

Konut kredisi çekerken bankaların değişen koşulları olabilmektedir. Örneğin, çoğu banka, evin ekspertiz değerinin maksimum %80’ine kadar kredi çektirebiliyor. Bazı bankalar bu koşullarda sıkı olabilirken bazıları daha esnek olabiliyor. Örnek bir senaryo üzerinden gidelim.

Nuri Bey, 4 Milyon TL’lik bir ev alacak. Birikimleri toplamı 3 Milyon TL ve kalan 1 Milyon TL’yi de bankası ile görüşerek %2.90’lık bir faiz oranı ile 96 ay vadeli konut kredisi çekecek. Aylık geliri 85.000 TL.

Konut Kredi Faiz Hesaplama Örnek

Bu senaryoya göre, Nuri Bey’in aylık ödemeleri 30.992 TL olacak. Size özel bir konut kredisi faiz hesaplama işlemini sayfanın başındaki hesaplama aracımızla yapabilirsiniz.

Araç Kredisi Faiz Hesaplama

Bankalar araç kredisi verirken, aracın belirli bir yaşın altında olması ve kasko bedellerine göre bir değerleme yaparlar. Genellikle, bankalar, 5 yaşın üzerindeki araçlar için araç kredisi vermemektedir. Örnek bir senaryo ile araç kredisi faiz hesaplama işlemi yapalım.

Duygu Hanım, 1,5 Milyon TL’ye sıfır bir araç beğendi. Kendi birikimi de 1 Milyon TL civarında. Eksik kalan 500.000 TL için araç kredisi çekecek. Bankası ile konuşarak %3.13 oranında faiz oranıyla 36 aylık bir kredi çekecek.

Araç Kredisi Faiz Hesaplama Örnek

Bu senaryoya göre, Duygu Hanım’ın aylık araç kredisi taksit tutarı 23.348 TL olacak. Size özel bir araç kredisi faiz hesaplama işlemini sayfanın başındaki hesaplama aracımızla yapabilirsiniz.

Ticari Kredi Faiz Hesaplama

Ticari kredi çekebilmek için bankalar firmaların geçmiş bilançolarını ve sicillerini dikkate almaktadır. Genellikle, 1 yılın altında faaliyet gösteren firmalara ticari kredi verilmemektedir. Örnek bir senaryo ile ticari kredi faiz hesaplama işlemi yapalım.

Hayri Bey, 15 yıldır müteahhitlik yapan bir tüccar. Hayri Bey, durgunlaşan emlak piyasası nedeniyle elindeki bazı konutları satamadı ve devam eden inşaatları için de acil nakite ihtiyaç duydu. Bankasıyla görüşerek %2.79 oranla 24 ay vadeli 2 Milyon TL’lik bir kredi çekti.

Ticari Kredi Faiz Hesaplama Örnek

Bu senaryoya göre, Hayri Bey’in aylık ticari kredi taksit tutarı 115.439 TL olacak. Size özel bir ticari kredi faiz hesaplama işlemini sayfanın başındaki hesaplama aracımızla yapabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Faiz Hesaplama

Bankanızdan sık sık SMS geliyordur, “100.000 TL onaylı krediniz hazır!” gibi. İhtiyaç kredileri genelde kişilerin finansal durumlarına göre maksimum bir tutara kadar bankalar tarafından verilir ve genelde vadesi 36 ayı geçmez. Örnek bir senaryo ile ihtiyaç kredisi faiz hesaplama işlemi yapalım.

Dursun Bey, emekli memur. İlk oğlu Mehmet evlenecek ve birikimleri düğün yapmaya yetmedi. Maaşı aldığı banka ile görüşerek, 100.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisini %2,95 oran ve 36 ay vade ile çekti.

İhtiyaç Kredisi Faiz Hesaplama Örnek

Bu senaryoya göre, Dursun Bey’in aylık ihtiyaç kredi taksit tutarı 4.546 TL olacak. Size özel bir ihtiyaç kredi faiz hesaplama işlemini sayfanın başındaki hesaplama aracımızla yapabilirsiniz.

💡 Diğer Analizlerimi Gördünüz Mü? 🔍Analizler sayfasından tüm yatırım analizlerime ulaşabilirsiniz.