Ereğli Hisse – Beklenti, Yorum ve Değerlendirme – Alalım mı Satalım mı?

yazar:

kategori:

Ereğli hisse senedi ile ilgili fiyat grafiği, beklenti, analiz ve yorumlarım bu sayfada yayınlanmaktadır.

Ereğli Hisse Senedi Grafik

Aşağıdaki grafik Ereğli hisse senedinin grafiğini göstermektedir. Grafiği tutup sağa sola çekerek ve yakınlaştırıp uzaklaştırarak zaman aralığını değiştirebilirsiniz.




Not: Veriler iş günü sonunda günde bir kez güncellenir.

EREGL Hisse Senedi HSP Skoru

HSP skoru, Reşit Güleç tarafından geliştirilmiş, borsadaki hisse senetlerinin fiyatının uygun fiyatlı olup olmadığını anlamamıza yarayan bir hesaplama aracıdır.

Eğer henüz bir şey görmüyorsanız, yaklaşık 10 saniye bekleyin. Hesaplama robotu güncel verilere göre hesap yapmaktadır.

Genellikle, HSP skoru 50’nin üzerinde olan şirketlerin piyasa fiyatı uygun kalmıştır diye değerlendirilebilir.

EREGL hisse HSP skoru

EREGL hisse senedinin HSP skoru, hissenin güncel piyasa fiyatı, son 1 yıl içerisinde gördüğü en düşük ve yüksek seviyeler, Fiyat/Kazanç (FK) oranı ve Defter Değeri (DD) dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Potansiyeli Yüksek Hisse Senedi Hesaplayıcı – HSP Skoru sayfasında, hesaplama ile ilgili detayları, BIST 30 hisselerinin HSP skorlarını ve borsada işlem gören tüm hisse senetlerinin HSP skorlarını görebilirsiniz.

💡 Kral Hesaplayıcıları Gördünüz Mü? 👑Kral Hesaplayıcılar ile yatırım analiz ve geri dönüş hesaplarınızı yapabilirsiniz. 

Ereğli Hisse Getirileri

Yatırımcılar genellikle geçmiş performansa bakarak gelecekte iyi sonuçlar getirecek hisse senetlerine yatırım yaparlar. Bu nedenle de aşağıdaki tarz soruları, yatırımcılar sıklıkla kendilerine sorarlar.

  • Geçmişte Ereğli Hissesi alsaydım ne olurdu?
  • 5 Yıl önce Ereğli Hissesi alsaydım ne olurdu?
  • 10 Yıl önce Ereğli Hissesi alsaydım ne olurdu?
  • 15 Yıl önce Ereğli Hissesi alsaydım ne olurdu?
  • 20 Yıl önce Ereğli Hissesi alsaydım ne olurdu?

Ben, bunun ile ilgili bir hesaplama robotu yaptım. Aşağıdaki tabloda, 2005, 2010, 2015 ve 2020 yılında 1.000 USD karşılığında Ereğli hisse senedi alınsaydı, bugünkü karşılığı ne olurdu, onu görebilirsiniz.

Hesaplama yapılırken her yıl için Ocak ayındaki hisse senedi fiyatı baz alınmıştır ve eğer hisse senedi temettü verdiyse, verilen temettülerle de tekrar aynı hisse senedinden alındığı varsayılmıştır.

Ereğli Hisse Beklenti

Ereğli hisse senedinin yukarıdaki güncel HSP skoruna bakarak, fiyatının uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genellikle, HSP skoru 50 ve üzerinde olan hisse senetlerinin fiyatı uygundur diye değerlendiriyorum. HSP skoru 50’nin altında olan hisse senetlerinin de fiyatı yüksektir diye değerlendiriyorum.

HSP skoru sadece bir uyarı aracıdır! Popüler şirketler, fiyatları çok yüksek olmasına ve HSP skorları düşük olmasına rağmen, artış gösterebilir. Örneğin, bir haber, ihale, ya da satın alma gibi gelişmeler, hisse senedi fiyatını bir anda değiştirebilir. Benzer şekilde fiyatı çok düşük olan ve HSP skorları yüksek olan şirketler de eğer talep yoksa ve negatif haber akışı varsa değerlenmeyebilir.

HSP skorunu, bir ön filtreleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Yani fiyatı uygun olan şirketleri bulup, sonrasında detaylı analiz yapmak için bu aracı kullanabilirsiniz.

💡 Diğer Analizlerimi Gördünüz Mü? 🔍Analizler sayfasından tüm yatırım analizlerime ulaşabilirsiniz.

💡 Tüm hisselerin detaylı hisse analizine Hisse Senedi Analizleri sayfasından erişebilirsiniz.

Ereğli Hisse Yorum

İnternet aramalarında genellikle insanlar bir hisse senedi ile ilgili yorumları da okuyarak genel gidişatı kestirmeye çalışıyorlar. “Ereğli hisse yorum” aramaları da Ereğli hisse senedi ile ilgili kişilerin internette yaptığı başlıca aramalardan.

Ülkemizde en popüler yorum paylaşma ve takip alanı X platformu, eski adıyla Twitter. Aşağıda, Ereğli hisse senedi ile ilgili X platformundaki güncel paylaşımları bulabilirsiniz.

#EREGL hashtag ile ilgili son paylaşımlara buradan ulaşabilirsiniz.

Ereğli Demir Çelik Resmi Twitter Hesabından Son Paylaşımlar

Ereğli Demir Çelik son twitlerini OYAK Maden Metalurji X profilinden görebilirsiniz.

EREGL Hisse Senedi Alalım Mı Satalım Mı?

Piyasalarda bir hisse senedinin nasıl fiyatlanacağını kestirmek imkansızdır. Tarihsel olarak piyasa zamanlaması yapmaya kalkışanlar büyük oranda zarar etmişlerdir. Ancak, belirli bazı hesaplar ve trend analizleri ile alırken hisse senedi mantıklı bir noktadan alınabilir.

EREGL hisse senedi ile ilgili de alalım mı ya da satalım mı kararını verirken yukarıda paylaştığım HSP skoruna bakarak bir karar verebilirsiniz. HSP skoru 50’nin çok altındaysa piyasa fiyatı değerine göre çok yüksek kalmış, 50’nin üstündeyse de uygun kalmış diye değerlendirebiliriz. Tabi ki sadece HSP skoruna bakarak gelecekte nasıl bir fiyatlama olacağını öngörmek imkansız.

Ereğli Demir Çelik Şirket Profili

OYAK Maden Metalürji’nin ana şirketi ve ülkemizin en değerli sanayi varlıklarından Erdemir, 58 yıldır Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu yassı çeliği üreterek ve ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki çelik kullanıcılarına ulaştırarak ülkemiz ekonomisine can veriyor.

Türkiye çelik sektörünün öncüsü Erdemir, 15 Mayıs 1965’te ülkenin yassı çelik ihtiyacını karşılamak üzere Karadeniz Ereğli’de kurulu tesislerinde üretime başladı. Erdemir, yarım asrı aşkın köklü geçmişinden edindiği deneyimiyle uluslararası kalite standartlarında sıcak ve soğuk haddelenmiş yassı çelik, levha, kalay, krom ve galvaniz kaplamalı sac üretiyor. Erdemir, yaklaşık 4 milyon ton ham çelik ve 5 milyon ton nihai ürün kapasitesiyle tüm dünyada bilinen ve güvenilir bir iş ortağı olarak çelik kullanıcıları tarafından tercih ediliyor. Geniş ürün portföyü ile Erdemir; otomotiv, beyaz eşya, boru profil, haddecilik, genel imalat, elektrik elektronik, makine, enerji, ısı gereçleri, gemi inşa, savunma, ambalaj, yenilenebilir enerji gibi sanayinin hemen her sektörüne hammadde sağlıyor.

Türkiye’nin en geniş tabana sahip halka açık şirketlerinden olan ve hisselerinin çoğunluğu kurumsal yatırımcıların elinde olan Erdemir, sanayinin lokomotifi olduğu gibi Borsa İstanbul’un açıldığı ve hisselerinin işlem görmeye başladığı 1986 yılından bu yana Borsa’nın da lokomotiflerinden biri olmayı sürdürüyor.

Türkiye’nin ilk ve lider yassı çelik üreticisi Erdemir, bağlı şirketleri İsdemir, Erdemir Maden, Erdemir Çelik Servis Merkezi, Erdemir Mühendislik, Erdemir Romanya, Kümaş Manyezit, Erdemir Enerji Erdemir Asia Pacific ve İsdemir Linde Gaz Ortaklığı ile yassı ve uzun çelik üretimi, çelik servis merkezi hizmetleri, madencilik, endüstriyel gaz üretimi, mühendislik ve proje yönetimi, enerji alanlarında 13 bine yakın çalışanıyla faaliyet gösteriyor, öncü uygulamalarıyla sektöre yön veriyor.

Ereğli Hisse Ortaklık Yapısı

KAP’ta bulunan verilere göre Ereğli Demir Çelik şirketinin hisse ortaklık yapısı aşağıdaki şekildedir:

Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı Sermayedeki Payı(TL) Sermayedeki Payı(%)
ATAER HOLDİNG A.Ş. 1.724.982.453,63 49,29
DİĞER 1.775.017.546,37 50,71
Halka Açıklık Oranı 47,53

Ereğli Demir Çelik Tarihçe

Aşağıda, Ereğli Demir Çelik şirketinin tarihçesini paylaştım.

Erdemir’in üretime başlaması kalkınma planı doğrultusunda ekonomisini geliştirmeye çalışan Türkiye için dönüm noktalarından biriydi. 1950’li yıllarda sanayi alanında ciddi hamleler başlatan Türkiye’nin, önemli miktarda döviz harcayarak gerçekleştirdiği ithalatın önemli bölümünü yassı mamulden üretilen ürünler oluşturuyordu. Yeni sanayi kollarının gelişebilmesi için yassı çelik ihtiyacı giderek artıyordu. İşte bu noktada Türkiye’nin kalkınma planlamasında en önemli stratejik adımlardan biri atıldı ve Erdemir’in kurulmasına karar verildi.

1959 yılında Sanayi Bakanlığı’nca kurulan bir heyet ile ABD’de Koppers şirketi tarafından yapılabilirlik etüdü ve yassı çelik üretecek tesisi kuracak şirketin statüsü üzerine çalışmalar başlatıldı. Koppers Associates SA, İş Bankası A.Ş., Demir ve Çelik İşletmeleri Umum Müdürlüğü ile Ankara Ticaret ve Sanayi Odası yassı çelik üretecek şirketin kurucuları arasında yer aldı. Bu kuruluşlarca 1959 yılı sonunda imzalanan bir protokol ile kurulacak şirket için kanun tasarısı, Kurucular Anlaşması ve Şirket Esas Sözleşmesi gibi esasları hazırlamak ve yürütmek için bir müteşebbis heyeti seçildi.

Türkiye’nin ilk yassı çelik üretim tesisinin kurulması için 12 Şubat 1960’ta Kurucular Anlaşması imzalandı. 28 Şubat 1960 tarihinde kabul edilen 7462 sayılı bir kanunla Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) adıyla bir anonim şirket kurulması için Bakanlar Kurulu’na yetki verildi. Süratle sanayileşme hamlesi yapan Türkiye’de gerek mevcut sanayinin beslenmesi gerekse yeni sanayi kollarının kurulup gelişmesi için, 11 Mayıs 1960 tarihinde özel bir yasayla kuruluşu resmen tescil edildi.

Erdemir, 15 Mayıs 1965 tarihinde yıllık 0,5 milyon ton ham çelik ve 0,4 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesiyle yolcuğuna başladı.

Sürekli büyüme stratejisiyle Türkiye’nin lider çelik üreticisi oldu. Erdemir, Türk sanayisinin artan ihtiyaçları doğrultusunda üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini sürekli geliştirdi. Türkiye’nin en büyük yatırım projelerine imza atan Erdemir,

1,5 milyar ABD doları tutarındaki Kapasite Artırma ve Modernizasyon Yatırımlarını (KAM I ve KAM II) 1996’da tamamladı. 1998 yılında Karadeniz’in ve Türkiye’nin en büyük limanlarından olan Yeni Liman Tesisleri, 1999’da Kalay/Krom Kaplama Tesisi hizmete girdi. Türkiye’nin tek levha haddehanesi 2006 yılında devreye alındı.

Erdemir gerçekleştirdiği yatırımlarla kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırırken, kurduğu ve satın aldığı İskenderun Demir ve Çelik A.Ş (İsdemir), Erdemir Çelik Servis Merkezi (Ersem), Erdemir Madencilik San. ve Tic. A.Ş (Ermaden), Erdemir Romania S.R.L. Erdemir Mühendislik Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. ile büyümeye devam etti.

Erdemir ve bağlı şirketleri için 2006 yılı bir dönüm noktası oldu. Ülkemizin en büyük gruplarından OYAK bünyesine katılan Erdemir ve bağlı şirketleri OYAK’ın finansal gücü ve deneyimiyle güçlü büyümesini sürdürdü.

Türkiye yassı çelik sektöründe bir okul olan Erdemir, bütünüyle kendi mühendis ve işçilerinin bilgi birikimi ve emeğinin ürünü olan Yeni 1 No.lu Yüksek Fırın Ayşe’yi 2008 yılında devreye aldı.

Müşterilerinin bugün ve gelecekteki ihtiyaçları için yenilikçi çözümler sumayı ve sorumlu üretim anlayışı doğrultusunda kaynaklarını etkin ve verimli kullanmayı hedefleyen Erdemir, ileri çelik araştırmaları yürütmek üzere 2014 yılında Ar-Ge Merkezi’ni kurdu. Erdemir özellikle otomotiv sanayisine yönelik kaliteli özel üretimleri gerçekleştiren, yüksek teknolojik özelliklere sahip 2. Sürekli Galvanizleme Hattını ise 2018 yılında devreye aldı. Diğer yandan Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd., Erdemir Enerji, İsdemir Linde Gaz Ortaklığı ve Kümaş Manyezitle birlikte büyümesini sürdürdü.

(*) Yasal Uyarı
Burada EREGL hisse senedi ve diğer konular ile ilgili yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Burada yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu tutulamaz.

Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez. Tüm veriler, Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu değildir.