Petkim hisse senedi ile ilgili fiyat grafiği, beklenti, analiz ve yorumlarım bu sayfada yayınlanmaktadır.
Petkim Hisse Senedi Grafik
Aşağıdaki grafik Petkim hisse senedinin grafiğini göstermektedir. Grafiği tutup sağa sola çekerek ve yakınlaştırıp uzaklaştırarak zaman aralığını değiştirebilirsiniz.
Not: Veriler iş günü sonunda günde bir kez güncellenir.
PETKM Hisse Senedi HSP Skoru
HSP skoru, Reşit Güleç tarafından geliştirilmiş, borsadaki hisse senetlerinin fiyatının uygun fiyatlı olup olmadığını anlamamıza yarayan bir hesaplama aracıdır.
Eğer henüz bir şey görmüyorsanız, yaklaşık 10 saniye bekleyin. Hesaplama robotu güncel verilere göre hesap yapmaktadır.
Genellikle, HSP skoru 50’nin üzerinde olan şirketlerin piyasa fiyatı uygun kalmıştır diye değerlendirilebilir.
PETKM hisse senedinin HSP skoru, hissenin güncel piyasa fiyatı, son 1 yıl içerisinde gördüğü en düşük ve yüksek seviyeler, Fiyat/Kazanç (FK) oranı ve Defter Değeri (DD) dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Potansiyeli Yüksek Hisse Senedi Hesaplayıcı – HSP Skoru sayfasında, hesaplama ile ilgili detayları, BIST 30 hisselerinin HSP skorlarını ve borsada işlem gören tüm hisse senetlerinin HSP skorlarını görebilirsiniz.
💡 Kral Hesaplayıcıları Gördünüz Mü? 👑Kral Hesaplayıcılar ile yatırım analiz ve geri dönüş hesaplarınızı yapabilirsiniz.
Petkim Hisse Getirileri
Yatırımcılar genellikle geçmiş performansa bakarak gelecekte iyi sonuçlar getirecek hisse senetlerine yatırım yaparlar. Bu nedenle de aşağıdaki tarz soruları, yatırımcılar sıklıkla kendilerine sorarlar.
- Geçmişte Petkim Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 5 Yıl önce Petkim Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 10 Yıl önce Petkim Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 15 Yıl önce Petkim Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 20 Yıl önce Petkim Hissesi alsaydım ne olurdu?
Ben, bunun ile ilgili bir hesaplama robotu yaptım. Aşağıdaki tabloda, 2005, 2010, 2015 ve 2020 yılında 1.000 USD karşılığında Petkim hisse senedi alınsaydı, bugünkü karşılığı ne olurdu, onu görebilirsiniz.
Hesaplama yapılırken her yıl için Ocak ayındaki hisse senedi fiyatı baz alınmıştır ve eğer hisse senedi temettü verdiyse, verilen temettülerle de tekrar aynı hisse senedinden alındığı varsayılmıştır.
Petkim Hisse Beklenti
Petkim hisse senedinin yukarıdaki güncel HSP skoruna bakarak, fiyatının uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genellikle, HSP skoru 50 ve üzerinde olan hisse senetlerinin fiyatı uygundur diye değerlendiriyorum. HSP skoru 50’nin altında olan hisse senetlerinin de fiyatı yüksektir diye değerlendiriyorum.
HSP skoru sadece bir uyarı aracıdır! Popüler şirketler, fiyatları çok yüksek olmasına ve HSP skorları düşük olmasına rağmen, artış gösterebilir. Örneğin, bir haber, ihale, ya da satın alma gibi gelişmeler, hisse senedi fiyatını bir anda değiştirebilir. Benzer şekilde fiyatı çok düşük olan ve HSP skorları yüksek olan şirketler de eğer talep yoksa ve negatif haber akışı varsa değerlenmeyebilir.
HSP skorunu, bir ön filtreleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Yani fiyatı uygun olan şirketleri bulup, sonrasında detaylı analiz yapmak için bu aracı kullanabilirsiniz.
💡 Diğer Analizlerimi Gördünüz Mü? 🔍Analizler sayfasından tüm yatırım analizlerime ulaşabilirsiniz.
💡 Tüm hisselerin detaylı hisse analizine Hisse Senedi Analizleri sayfasından erişebilirsiniz.
Petkim Hisse Yorum
İnternet aramalarında genellikle insanlar bir hisse senedi ile ilgili yorumları da okuyarak genel gidişatı kestirmeye çalışıyorlar. “Petkim hisse yorum” aramaları da Petkim hisse senedi ile ilgili kişilerin internette yaptığı başlıca aramalardan.
Ülkemizde en popüler yorum paylaşma ve takip alanı X platformu, eski adıyla Twitter. Aşağıda, Petkim hisse senedi ile ilgili X platformundaki güncel paylaşımları bulabilirsiniz.
#PETKM hashtag ile ilgili son paylaşımlara buradan ulaşabilirsiniz.
Petkim Resmi Twitter Hesabından Son Paylaşımlar
Petkim son twitlerini Petkim X profilinden görebilirsiniz.
PETKM Hisse Senedi Alalım Mı Satalım Mı?
Piyasalarda bir hisse senedinin nasıl fiyatlanacağını kestirmek imkansızdır. Tarihsel olarak piyasa zamanlaması yapmaya kalkışanlar büyük oranda zarar etmişlerdir. Ancak, belirli bazı hesaplar ve trend analizleri ile alırken hisse senedi mantıklı bir noktadan alınabilir.
PETKM hisse senedi ile ilgili de alalım mı ya da satalım mı kararını verirken yukarıda paylaştığım HSP skoruna bakarak bir karar verebilirsiniz. HSP skoru 50’nin çok altındaysa piyasa fiyatı değerine göre çok yüksek kalmış, 50’nin üstündeyse de uygun kalmış diye değerlendirebiliriz. Tabi ki sadece HSP skoruna bakarak gelecekte nasıl bir fiyatlama olacağını öngörmek imkansız.
Petkim Şirket Profili
Petkim endüstriyel ürünler üreten Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya şirketidir.
Sanayinin vazgeçilmez hammadde tedarikçisi olarak bir yandan ülke ekonomisine güç katarken diğer yandan sürdürülebilir kalkınmaya destek sağlıyor. Petkim termoplastik, elyaf, boya hammaddesi gibi yüksek katma değerli ürünleri ile plastik, kimya, ambalaj, boru, boya, inşaat, tarım, otomotiv, elektronik, tekstil, ilaç, deterjan, kozmetik gibi sayısız sektöre ürün üretmektedir.
İzmir Aliağa’da bulunan 15 ana ve 6 yardımcı tesisiyle, Türkiye’nin petrokimyasal hammadde ihtiyacının yaklaşık %12’sini karşılıyor. Uluslararası piyasada ise yaklaşık 78 ülkeye sağladığımız tedariklerle, Ege Bölgesi’nin en büyük ihracatçısı konumundadır.
Petkim, dijital dönüşümde ulaştığı Endüstri 4.0 standardı ile Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) belirlediği ve “geleceğin tesisleri” olarak kabul edilen “WEF Global Lighthouse Network”e 2020 yılında Türkiye’den seçilen tek şirket oldu.
Petkim Hisse Ortaklık Yapısı
KAP’ta bulunan verilere göre Petkim şirketinin hisse ortaklık yapısı aşağıdaki şekildedir:
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı | Sermayedeki Payı | Sermayedeki Payı(%) |
SOCAR(STATE OIL COMPANY OF AZERBAIJAN REPUBLIC) | 1.315.987.130,84 | 51,92 |
DİĞER | 1.218.412.869,16 | 48,08 |
Halka Açıklık Oranı | 47,95 |
Petkim Tarihçe
Aşağıda, Petkim şirketinin tarihçesini paylaştım.
1965 – 1970
Petkim Petrokimya A.Ş. 250 Milyon TL sermaye ile kuruldu.
İzmit-Yarımca’da Etilen, Polietilen, Klor Alkali, VCM ve PVC fabrikalarının yapımı tamamlandı ve deneme üretimine alındı.
Aliağa bölgesinde ikinci bir petrokimya kompleksi kurulması kararlaştırıldı.
1971 – 1975
Çanakkale Plastik İşleme Fabrikası ile Karbon Siyahı, Sentetik Kauçuklar, Stiren, Polistiren fabrikaları devreye alındı.
Yarımca Kompleksi’nde DDB fabrikası işletmeye alındı. Etilen ve Polietilen fabrikaları genişletildi.
Petkim’in sermayesi 1,5 milyar TL’ye çıkarıldı. Petkim Aliağa Kompleksi’nin temeli atıldı.
1976 – 1983
Yarımca Kompleksi’nde VCM ve PVC fabrikaları genişletildi ve Kaprolaktam üniteleri işletmeye alındı.
19 Ağustos 1976’da Petkim’in öncülüğünde, Petlas Lastik Sanayi A.Ş. kuruldu.
Şirket sermayesi sırasıyla 8, 40 ve 100 milyar TL’ye çıkarıldı. Aliağa Kompleksi’nin yardımcı işletmeleri ve ortak tesisleri tamamlandı.
1984 – 1989
Aliağa Kompleksi fabrikaları işletmeye alındı.
Aliağa ve Yarımca, Alpet A.Ş. ve Yarpet A.Ş. adı altında bağlı ortaklık haline getirildi.
28 Mayıs 1986 tarihinde, 3291 sayılı kanun çerçevesinde özelleştirme kapsamına alındı.
1989 – 1995
Şirket sermayesi 1990 yılında 2 trilyon TL’ye, 1991 yılında 3 trilyon TL’ye çıkarıldı.
Aliağa Kompleksi’nde AYPE, YYPE, PP ve ACN fabrikalarında; Yarımca Kompleksi’nde PVC, PS, KS, SBR, CBR ve BDX fabrikalarında rehabilitasyon çalışmaları yapıldı, kapasiteleri artırıldı.
1995 – 1999
TS-EN-ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi alındı.
Petkim’in sermayesi, Yeniden Değerleme Değer Artış Fonu’ndan karşılanmak yoluyla 114 trilyon TL artırılarak 117 trilyon TL’ye yükseltildi.
2000 – 2004
Klor Alkali fabrikasında, klor üretim kapasitesini yılda 100 bin tona çıkarmayı amaçlayan tesis işletmeye alındı.
Petkim’in sermayesi 204,75 trilyon TL’ye yükseltildi. Yarımca Kompleksi, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararıyla TÜPRAŞ’a devredildi.
YYPE fabrikasının üretim kapasitesi yılda 66 bin tondan 96 bin tona çıkarıldı. PVC fabrikasının kapasitesine 10 bin ton eklendi.
Sıvı-Katı Atık Yakma Tesisi 2003 yılında devreye alındı.
2005 – 2007
Son 18 yılın en yüksek yatırımı yapıldı. Etilen fabrikasının kapasitesi 400 bin tondan 520 bin tona, AYPE fabrikasının kapasitesi 190 bin tondan 310 bin tona, PP fabrikasının kapasitesi ise 80 bin tondan 144 bin tona çıkarıldı.
2007 yılında Buhar Üretim ve Elektrik Üretim ünitelerine 90 milyon ABD doları yatırım yapıldı, 57 MW’lık gaz türbini devreye alındı. Fuel-oil’in yanı sıra çevre dostu doğalgaz kullanımına geçilerek yakıt esnekliği sağlandı.
Petkim’in sermayesindeki %51 oranındaki kamu hissesinin özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde, ikinci en yüksek teklifi veren SOCAR-Turcas Ortak Girişim Grubu’na satılması, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 22.11.2007 tarihli kararıyla onaylandı.
2008 – 2009
Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin %51 oranındaki kamu hissesi SOCAR&Turcas Ortak Girişim Grubu’na 2,04 milyar ABD doları bedelle 30 Mayıs 2008’de devredildi.
Petkim’in mülkiyetindeki 1.300 dönüm alan, hammadde rafinerisi kurulması için STAR Rafineri A.Ş.’ye tahsis edildi. Lojistik büyüme planları çerçevesinde Petkim limanı fizibilite ve detaylı terminal planlama çalışması başlatıldı.
Hammadde esnekliği yaratacak şekilde teknoloji yenilenmesi gerçekleştirilerek Nafta ile birlikte LPG krak edilmeye başlandı.
TSE tarafından gerçekleştirilen Entegre Yönetim Sistemi Belgelendirme Denetimi sonucunda; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi yenilendi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ve TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi alındı.
2010
STAR Rafineri A.Ş., Petkim sahasında yapacağı 10 milyon ton kapasiteli rafineri yatırımı için lisans aldı. Liman faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması amacıyla Petkim Limancılık Ticaret A.Ş. kuruldu.
ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) projesine geçildi.
Petkim’in sermayesi bedelsiz artırılarak 204.750.000 TL’den 1.000.000.000 TL’ye çıkarıldı.
Petkim’in Rüzgâr Enerji Santrali kurmak amacıyla EPDK’ya yaptığı lisans başvurusu, 15.12.2010 tarih ve 2922-16 sayılı EPDK kararı ile uygun bulundu.
2011
STAR Rafineri’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
AYPE-T Fabrikası’nın kapasitesi %20 artırıldı. Etilen fabrikasının kapasite artış anlaşması imzalandı.
Heydar Aliyev Meslek Lisesi’nin temeli atıldı.
Hava Azot ve Oksijen fabrikası Fransız Air Liquide firmasına devredildi.
Petkim Yarımca arazisi ihaleyle satıldı.
Turcas’ın ortaklıktan ayrılmasıyla Petkim’in %51 hissesi SOCAR Turkey Enerji A.Ş.’ye geçti.
2012
Petkim’in %100 hissedarı olduğu Petkim Limancılık Tic. A.Ş. ile Hollanda kökenli APM Terminals arasında, konteyner limanının işletilmesi konusunda ön anlaşma imzalandı.
Petkim, Türkiye Kalite Derneği ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği tarafından verilen ‘Ulusal Kalite Başarı Ödülü’nü kazandı.
Etilen ve PTA fabrikalarındaki kapasite artışı projesi ‘Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi’ aldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Sanayide Enerji Verimliliği Artırıcı Proje’ yarışmasına yıllık 58 milyon TL kazanç ve CO2 salımında yılda 140 bin ton azalma sağlayan 7 projeyle katılan Petkim, büyük sanayiciler kategorisinde birincilik ödülü aldı.
Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaatı tamamlandı, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.
2013
Petkim, Ulusal Enerji Ödülleri’nde ‘Sanayide Enerji Verimliliği’ kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.
500.000 TEP üstü enerji tüketen Büyük Sanayi Kuruluşları arasında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan ilk sanayi kuruluşu oldu.
Müşteri odaklı çalışmalarını TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi ile taçlandırdı.
Konteyner limanının APM Terminals tarafından işletilmesine yönelik anlaşma imzalandı.
Petkim Akademi kuruldu.
Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’nde dört ödülün sahibi oldu.
Petkim Konteyner Limanı yatırımının hafriyat çalışmaları başladı.
765 milyon 751 bin ABD doları ihracatla hem Ege Bölgesi’nin hem de Ege’de kimya sektörünün ihracat şampiyonu oldu.
2014
Petkim Rüzgâr Enerjisi Projesi (Petkim RES) için Alstom firmasıyla nihai sözleşme imzalandı.
Goldman Sachs, 250 milyon ABD doları bedelle Petkim Limancılık Tic. A.Ş.’nin %30’luk hissesine ortak oldu.
Etilen fabrikasının kapasitesi %13 artışla yılda 588 bin tona çıkarıldı, PTA fabrikası yılda 70 bin tondan 105 bin ton kapasiteye ulaştı. Petkim’in brüt üretim kapasitesi de böylece %13 arttı.
Petkim’in Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu, Kobirate tarafından 9.01 olarak belirlendi.
TSE tarafından geliştirilen ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı.
Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ni oluşturan 15 şirketten biri oldu.
2015
Petkim’in yeni Ar-Ge Merkezi hizmete girdi.
Petkim, 50’nci yaşını kutladı.
Tekstil ve PET ambalaj üretimine hammadde sağlayan PTA fabrikasının kapasitesi yıllık 70 bin tondan 105 bin tona ulaştı.
Petkim Limanı, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ve TSE tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda ‘Greenport (Yeşil Liman) Sertifikası’ almaya hak kazandı.
Petkim, Türkiye’nin en dijital şirketlerinden biri seçildi. Accenture Türkiye’nin Dijitalleşme Endeksi’ne göre; Petkim, ‘Kimyasalların ve Kimyasal Ürünlerin İmalatı’ sektörünün lideri oldu.
Petkim, Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) tarafından düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nda birincilik ödülünü aldı. Enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik projelerin değerlendirildiği SEVAP-3 (50.001 TEP ve üzeri) kategorisinde 8 projeyle katıldığı yarışmada birinci oldu.
2016
Petkim Konteyner Terminali’nin 800 bin TEU’luk ilk fazı hizmete girdi.
ACN fabrikası son 31 yılın üretim rekorunu kırarak Petkim işletmeleri içerisinde ‘En İyi Fabrika’ seçildi.
Toplam 438 milyon ABD dolarlık ihracatla Petkim ‘Ege Bölgesi’nin En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firması’ ve ‘Kimya Sektörünün En Fazla İhracat Gerçekleştiren Birinci Firması’ ödüllerini aldı.
Petkim Liman İşletmesi, Greenport (Yeşil Liman) sertifikasını 2. kez almaya hak kazandı.
TSE tarafından gerçekleştirilen TS ISO 31000 Risk Yönetimi Doğrulama tetkiki başarıyla tamamlanarak belgelenmeye hak kazanıldı.
2017
671 milyon dolarlık ihracatla Ege Bölgesi’nin ‘En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firması’ ve ‘Kimya Sektörünün En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firması’ ödüllerinin sahibi oldu.
Etilen Fabrikası’nda %100 kapasiteye ulaşılırken, tüm tesisler toplamında %97’lik rekor kapasite kullanımıyla 3,42 milyon ton rekor üretim gerçekleştirildi.
17 türbin ve 51 MW (17x3MW) güce sahip RES projesinin montajı tamamlandı ve 25 MW elektrik üretim lisansıyla üretime başladı.
Petkim Konteyner Terminali’nin ikinci fazının inşaatı tamamlandı.
Kurumsal Dönüşüm Programı ‘Petkim Benim’ başladı.
Dijital dönüşüm hamlesi başladı, Dijitalleşme ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığı oluşturuldu.
2018
Petkim’in 500 milyon ABD doları bedelli ilk yurt dışı tahvilleri İrlanda Borsa’sında listeye alındı.
STAR Rafineri’nin sermayesindeki dolaylı %18 oranında payın satın alınması için SOCAR Türkiye ile hisse satış ve devir sözleşmesi imzalandı.
Petkim’in dünya klasmanındaki dijitalleşme projesi Etilen Fırın Optimizasyon Modeli (EFOM) hayata geçirildi.
SOCAR Türkiye Aliağa Yönetim Binası’nın ve STAR Rafineri’nin resmi açılış törenleri gerçekleşti.
SOCAR Türkiye’nin İzmir Aliağa’daki 1.453 hektarlık arazisi Türkiye’nin ilk Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu BOCCIA Milli Takımı Sponsorluğu sözleşmesi imzalandı.
SOCAR Terminal’in ikinci fazı operasyona başladı.
2019
Toplam 3,44 milyon tonluk üretimle tüm zamanların en yüksek miktardaki üretimini gerçekleştirerek rekor kırdı.
SOCAR Türkiye grup şirketlerinin entegrasyon süreci tamamladı. Petkim, STAR Rafineri, SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama ve SOCAR Turkey Enerji Dağıtım iştirakleri SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanlığı çatısı altında toplandı.
STAR Rafineri, SOCAR Türkiye’nin rafineri-petrokimya entegrasyonu kapsamında ürettiği ilk naftanın Petkim’e satışını gerçekleştirdi.
Petkim’in Kültürel Dönüşüm Programı ‘Petkim Benim’, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi’ndeki şirketlerde yaygınlaştırılarak ‘Değer Benim’ adıyla uygulanmaya başladı.
Endüstri 4.0 teknolojilerini üretimde en iyi kullanan tesislerin kabul edildiği Dünya Ekonomi Forumu ‘Global Lighthouse Network’e Türkiye’den seçilen tek şirket Petkim oldu.
2020
Pandemi döneminde güvenli çalışma ortamı sağlanarak TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi alındı. Üretim aralıksız sürdürüldü, sağlık gereçleri ve hijyenik maske üretimine katkı sağlandı.
Petkim, 20. Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nda kategori 3’de (50 000 TEP ve üzeri) 3.lük ödülü aldı.
Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri alanında Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan şirket oldu.
STAR Rafineri’nin güvenilirliğini artırmak için Utilite ve Hidrojen Üretim Üniteleri elektrik beslemeleri Petkim üzerinden sağlanmaya başlandı.
Petkim RES’in başlangıçta 25 MW olan elektrik üretim lisansı 38 MW’a çıkartıldı.
Entegrasyon çalışmalarından elde edilen fayda 30 milyon ABD dolarına ulaştı.
‘Değer Benim’ programı kapsamında 31 yeni projeyle ilave değer oluşturuldu.
Agile (çevik) iş metodolojisi HSE ve üretim performansında önemli artışa neden oldu.
2021
Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalarla, kurumların ‘Çevre, Sosyal ve Yönetişim’ başlıklarında değerlendirildiği ‘ESG Derecelendirmesi’nde 206 şirket arasında 8’inci sırada yer aldı.
TSE tarafından gerçekleştirilen ‘ISO 22301:2012 Toplumsal Güvenlik- İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Belgelendirme’ tetkiki başarılı şekilde sonuçlandırıldı. Bu yeni belgelendirmeyi almaya hak kazandı.
Verimlilik ve performansı artırmak üzere hayata geçirilen ‘Değer Benim Dönüşüm Programı’ kapsamında gelen proje önerilerinin gerçekleşmesi 110 milyon ABD doları oldu.
Petkim’de operasyon tarafında tüm fabrikalarda Çevik Çalışma Modeli’ne başarılı bir şekilde geçildi.
2022
Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) açıkladığı geleneksel “İhracatın Yıldızları” listesinde Petkim tüm sektörler kategorisinde de ilk sırada yer alarak kimya sektörünün de “ihracat şampiyonu” oldu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İlk 1000 İhracatçı listesinde Petkim 22’nci sırada yer aldı.
Petkim, sürdürülebilir üretim gerekliliklerinin uygulandığını tescilleyen ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) Plus sertifikasını almaya hak kazandı.
Petkim, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi tarafından “Ürün Paketleme ve Depolama Sahalarında 5S Uygulaması ile Kapasite Artışı ve Karbon Ayak İzi Azaltılması Projesi” ile Yılın Başarılı Ekibi Ödülü’nün sahibi oldu.
(*) Yasal Uyarı
Burada PETKM hisse senedi ve diğer konular ile ilgili yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu tutulamaz.
Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez. Tüm veriler, Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu değildir.