ASELSAN hisse senedi ile ilgili fiyat grafiği, beklenti, analiz ve yorumlarım bu sayfada yayınlanmaktadır.
ASELSAN Hisse Senedi Grafik
Aşağıdaki grafik ASELSAN hisse senedinin grafiğini göstermektedir. Grafiği tutup sağa sola çekerek ve yakınlaştırıp uzaklaştırarak zaman aralığını değiştirebilirsiniz.
Not: Veriler iş günü sonunda günde bir kez güncellenir.
ASELSAN Hisse Senedi HSP Skoru
HSP skoru, Reşit Güleç tarafından geliştirilmiş, borsadaki hisse senetlerinin fiyatının uygun fiyatlı olup olmadığını anlamamıza yarayan bir hesaplama aracıdır.
Eğer henüz bir şey görmüyorsanız, yaklaşık 10 saniye bekleyin. Hesaplama robotu güncel verilere göre hesap yapmaktadır.
Genellikle, HSP skoru 50’nin üzerinde olan şirketlerin piyasa fiyatı uygun kalmıştır diye değerlendirilebilir.
ASELSAN hisse senedinin HSP skoru, hissenin güncel piyasa fiyatı, son 1 yıl içerisinde gördüğü en düşük ve yüksek seviyeler, Fiyat/Kazanç (FK) oranı ve Defter Değeri (DD) dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Potansiyeli Yüksek Hisse Senedi Hesaplayıcı – HSP Skoru sayfasında, hesaplama ile ilgili detayları, BIST 30 hisselerinin HSP skorlarını ve borsada işlem gören tüm hisse senetlerinin HSP skorlarını görebilirsiniz.
💡 Kral Hesaplayıcıları Gördünüz Mü? 👑Kral Hesaplayıcılar ile yatırım analiz ve geri dönüş hesaplarınızı yapabilirsiniz.
ASELSAN Hisse Beklenti
ASELSAN hisse senedinin yukarıdaki güncel HSP skoruna bakarak, fiyatının uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genellikle, HSP skoru 50 ve üzerinde olan hisse senetlerinin fiyatı uygundur diye değerlendiriyorum. HSP skoru 50’nin altında olan hisse senetlerinin de fiyatı yüksektir diye değerlendiriyorum.
HSP skoru sadece bir uyarı aracıdır! Popüler şirketler, fiyatları çok yüksek olmasına ve HSP skorları düşük olmasına rağmen, artış gösterebilir. Örneğin, bir haber, ihale, ya da satın alma gibi gelişmeler, hisse senedi fiyatını bir anda değiştirebilir. Benzer şekilde fiyatı çok düşük olan ve HSP skorları yüksek olan şirketler de eğer talep yoksa ve negatif haber akışı varsa değerlenmeyebilir.
HSP skorunu, bir ön filtreleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Yani fiyatı uygun olan şirketleri bulup, sonrasında detaylı analiz yapmak için bu aracı kullanabilirsiniz.
💡 Diğer Analizlerimi Gördünüz Mü? 🔍Analizler sayfasından tüm yatırım analizlerime ulaşabilirsiniz.
💡 Tüm hisselerin detaylı hisse analizine Hisse Senedi Analizleri sayfasından erişebilirsiniz.
Aselsan Hisse Getirileri
Yatırımcılar genellikle geçmiş performansa bakarak gelecekte iyi sonuçlar getirecek hisse senetlerine yatırım yaparlar. Bu nedenle de aşağıdaki tarz soruları, yatırımcılar sıklıkla kendilerine sorarlar.
- Geçmişte Aselsan Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 5 Yıl önce Aselsan Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 10 Yıl önce Aselsan Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 15 Yıl önce Aselsan Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 20 Yıl önce Aselsan Hissesi alsaydım ne olurdu?
Ben, bunun ile ilgili bir hesaplama robotu yaptım. Aşağıdaki tabloda, 2005, 2010, 2015 ve 2020 yılında 1.000 USD karşılığında Aselsan hisse senedi alınsaydı, bugünkü karşılığı ne olurdu, onu görebilirsiniz.
Hesaplama yapılırken her yıl için Ocak ayındaki hisse senedi fiyatı baz alınmıştır ve eğer hisse senedi temettü verdiyse, verilen temettülerle de tekrar aynı hisse senedinden alındığı varsayılmıştır.
ASELSAN Hisse Yorum
İnternet aramalarında genellikle insanlar bir hisse senedi ile ilgili yorumları da okuyarak genel gidişatı kestirmeye çalışıyorlar. “ASELSAN hisse yorum” aramaları da ASELSAN hisse senedi ile ilgili kişilerin internette yaptığı başlıca aramalardan.
Ülkemizde en popüler yorum paylaşma ve takip alanı X platformu, eski adıyla Twitter. Aşağıda, ASELSAN hisse senedi ile ilgili X platformundaki güncel paylaşımları bulabilirsiniz.
#ASELSAN hashtag ile ilgili son paylaşımlara buradan ulaşabilirsiniz.
ASELSAN Resmi Twitter Hesabından Son Paylaşımlar
ASELSAN’ın son twitlerini ASELSAN’ın X profilinden görebilirsiniz.
ASELSAN Hisse Senedi Alalım Mı Satalım Mı?
Piyasalarda bir hisse senedinin nasıl fiyatlanacağını kestirmek imkansızdır. Tarihsel olarak piyasa zamanlaması yapmaya kalkışanlar büyük oranda zarar etmişlerdir. Ancak, belirli bazı hesaplar ve trend analizleri ile alırken hisse senedi mantıklı bir noktadan alınabilir.
ASELSAN hisse senedi ile ilgili de alalım mı ya da satalım mı kararını verirken yukarıda paylaştığım HSP skoruna bakarak bir karar verebilirsiniz. HSP skoru 50’nin çok altındaysa piyasa fiyatı değerine göre çok yüksek kalmış, 50’nin üstündeyse de uygun kalmış diye değerlendirebiliriz. Tabi ki sadece HSP skoruna bakarak gelecekte nasıl bir fiyatlama olacağını öngörmek imkansız.
ASELSAN Şirket Profili
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir.
Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurt içi ve yurt dışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. ASELSAN bugün özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile işbirliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir marka haline gelmiştir.
ASELSAN, vizyonundaki teknoloji vurgusu ile “Küresel pazarda yarattığı değerler ile sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, stratejik bir ortak gibi güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir milli teknoloji firması olmak” hedefini benimsemiştir.
Bu başarının kilit faktörlerinden olan 10.000’i aşkın çalışanı ve nitelikli mühendislik kadrosu ile ASELSAN, yıllık cirosunun ortalama %7’sini, kendi özkaynakları ile finanse edilen Ar-Ge faaliyetlerine ayırmaktadır.
ASELSAN Ortaklık Yapısı
ASELSAN hisselerinin %74,20’si TSKGV’ye (Türk Silahlı Kuvvetlendirme Güçlendirme Vakfı) aittir, %25,80’lik kısım ise Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmektedir.
ASELSAN Tarihçe
ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme ihtiyaçlarının milli ve özgün olarak karşılanması amacıyla 1975 yılında başladığı
faaliyetlerini günden güne geliştirerek, bugün ülke sınırlarını aşan, uluslararası ölçekte bir firma haline gelmiştir. Geliştirdiği
ileri teknoloji ürünlerini Dünyanın dört bir yanına ihraç etmekte; yarattığı çözümlerle güvenliği ve barışı sağlamak amacı ile hizmet vermektedir. Aşağıda, ASELSAN şirketinin tarihçesini paylaştım.
- 1976: Ocak 1976’da M. Hâcim KAMOY Genel Müdür olarak atanmıştır.
- 1978: Macunköy Tesisleri’nde ilk binalar tamamlanmış ve üretim faaliyeti başlamıştır.
- 1980: İlk sırt ve tank telsizleri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmiştir.
- 1981: İlk el telsizi ve Banka Alarm Sistemlerinin tasarımı yapılmıştır.
- 1983: İlk ihracat gerçekleştirilmiştir.
- 1982-1985: Sahra Telefonları, Bilgisayar Denetimli Merkezi Sistemler ve Lazer Mesafe Ölçme Cihazları gibi yeni ürünleri envantere katılmıştır.
- 1986: ASELSAN geliştirdiği Elektronik Harp ve Data Terminal cihazları ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne katkıda bulunmuştur.
- 1987: ASELSAN Stinger Füze üretimi için 4 NATO ülkesinin katıldığı ortak projeye dahil olmuştur ve kalın film hibrid devre üretimi için gerekli yatırıma başlamıştır.
- 1988: ASELSAN F-16 programı için ilk aviyonik cihazını üretmiştir.
- 1989: Pakistan’a ilk teknoloji transferi yapılmıştır. Pakistan’ın NRTC tesislerinde ASELSAN lisansı ile telsiz imalatına başlanmıştır.
- 1990: ASELSAN hisseleri halka arz edilmiş, 01.08.1990 tarihi itibariyle İMKB’de işlem görmeye başlamıştır. ASELSAN faaliyet alanlarına göre 3 grup halinde yeniden yapılandırılmıştır.
- 1991: SSİK 91-3 kararıyla ASELSAN’da Radar Teknoloji Merkezi kurulmuştur.
- 1992: Radar sistemleri ASELSAN’ın ürün yelpazesine katılmıştır. SSİK 92-4 kararıyla ASELSAN’da Elektro-Optik Teknoloji Merkezi kurulmuştur.
- 1994: Otoyol Acil Yardım Haberleşme Sistemleri ve Ücret Toplama Sistemlerinin tasarım, montaj ve işletmeye alma çalışmaları ile bu sistemlerin yurt dışına pazarlama çalışmaları başlamıştır.
- 1995: Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Grubu bugüne kadar sürdürülen çalışmalar ile Hibrit Mikro elektronik, Ataletsel Seyrüsefer, Kızılötesi Güdüm, Lazer güdüm, Termal Görüntüleme Sensorları, Pasif Görüntü Yoğunlaştırıcılar, Lazer Üreteçler ve Sensorlar gibi temel konularda proje faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Elektro-optik sistemlerin farklı platformlara uygulanabilirliği ve daha etkin kullanımına yönelik entegre sistem çalışmaları yapılmış, ayrıca ring lazer jiroskoplu INS sistemi üretimine başlanmıştır.
- 1996: TASMUS sözleşmesi imzalanmıştır.
- 1997: ASELSAN 1919 Cep Telefonu piyasaya sürülmüştür.
- 1998: Termal kameralar, termal silah dürbünü ve termal görüş cihazları ile hedef koordinat belirleme cihazları TSK’nın hizmetine sunulmuştur.
- 1999: Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi, MILSIS Elektronik Harp ve X-Band Uydu Haberleşme Sistemi sözleşmeleri imzalanmıştır.
- 2000: Necip Kemal BERKMAN Genel Müdür olarak atanmıştır.
- 2001: ASELSAN MİKES A.Ş.’nin %72 hissesini devralmıştır. KMS sistemleri seri üretim projesi imzalanmıştır.
- 2002: Şirketin özsermayesi geçen yıla oranla iki buçuk kat büyümüş ve toplam kaynakların yaklaşık dörtte biri oranına ulaşmıştır. TSK Hava Platformlarında kullanılacak MWS-TU Füze İkaz Sistemi ve Leopard Volkan Atış Kontrol Sistemi projesi imzalanmıştır.
- 2003: SPEWS-II F-16 Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi, Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi gibi büyük projeler için uzun dönemi kapsayan sözleşmeler imzalanmıştır.
- 2004: HEWS-CMDS CHAFF/FLARE atıcı sistemi projesi imzalanmıştır.
- 2005: HEWS, Helikopter Lazer İkaz Alıcı sistemi projesi (LİAS) Projesi ve K.K.K.’lığı Aviyonik Sistem Modernizasyonu projesi imzalanmıştır.
- 2006: Genel Müdürlüğe Cengiz ERGENEMAN, Mikrodalga ve Sistem Teknolojileri Grup Başkanlığına Fuat AKÇAYÖZ, Haberleşme Cihazları Grup Başkanlığına Dr. Faik EKEN, Mikro elektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Grup Başkanlığına Özcan KAHRAMANGİL atanmıştır. ASELPOD projesi imzalanmıştır.
- 2007: ASELSAN Entegrasyon Holü Binası inşası tamamlanmış ve yerleşme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. MİLGEM savaş sistemi tedarik projesi imzalanmıştır.
- 2008: ATAK sözleşmesi, Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz (ÇBSMT) projesi imzalanmış ve ASELSAN özgün olarak geliştirilmiş ilk Hava Savunma Radarını teslim etmiştir. Ocak 2008’de Mikrodalga ve Sistem Teknolojileri Grup Başkanlığı, Savunma Sistem Teknolojileri ile Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri Grup Başkanlığı olarak yeniden yapılandırılmıştır. Fuat AKÇAYÖZ, Savunma Sistem Teknolojileri Grup Başkanlığı görevine, Ergun BORA, Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri Grup Başkanlığı görevine atanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı arama kurtarma gemisi projesi, AKSAZ ve FOÇA Deniz üssü su altı ve üstü gözetleme ve tespit sistemi (Yunus) projesi, Yeni Tip Karakol Botu projesi ve JEMUS Kastamonu, Konya Telsiz sistemi projesi imzalanmıştır.
- 2009: Dört Ar-Ge Merkezi kurulmuş,Leopard-1 Tankı modernizasyonu tamamlanmış, MİLGEM Savaş Sistemi 2nci Gemi projesi, Kundağı Motorlu Obüs (Fırtına) Mühimmat aracı için Mühimmat Transfer sistemi projesi ve SAR / Keşif Sistemi Tedarik Entegrasyon projesi imzalanmıştır. BAE için STAMP ve STOP sistemi projesi, ADOP-2000 Ateş Destek Sistemi projesi, Kara Konuşlu uzaktan ED/ET kabiliyeti kazanımı projesi imzalanmıştır.
- 2010: Antalya ve Isparta’da 112 Acil Çağrı Merkezi açılmış, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Sayısal Trunk telsiz sistemi ihalesi kazanılmış, Tasmus-G 2nci Ordu Projesi teslimatları gerçekleştirilmiştir. BAE’nin ihtiyacı kapsamında Patriot Füze Sisteminin Antenna Mast Group ürünleri için alt yüklenicilik anlaşması Raytheon Firması ile imzalanmış, ATMACA Elektronik Sistemleri geliştirme projesi, Pakistan Savunma Bakanlığı Yazılım Tabanlı Telsiz projesi, Deniz Platformu 3B Arama Radarı projesi, Kundağı Motorlu Hava Savunma Topu ve Ateş İdare Sistemi Geliştirme projesi, 12 adet Hava Savunma Radarı projesi ve 35MM Çekili Hava Savunma Topu Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Geliştirme projesi imzalanmıştır.
- 2011: ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen Gemi LPI Radar sistemi ALPER (ASELSAN Low Power ECCM Radar), üretiminin ve fabrika kabul testlerinin gerçekleştirilmesini takiben MİLGEM Projesi kapsamında TCG Heybeliada korvetine entegre edilmiş, Liman Kabul Testleri başarı ile tamamlanmış ve teslimatı tamamlanarak ilk görevine başlamıştır. MİLGEM 1. Gemisi TCG HEYBELİADA Deniz Kabul Testleri başarı ile tamamlanmış, donanmaya teslim edilmiştir. SSM, ASELSAN, STM, RAYTHEON firmaları arasında Ay Sınıfı Denizaltı Modernizasyonu Projesi imzalanmıştır. SSM ile ASELSAN arasında Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projesi Tasarım ve Geliştirme Dönemi Sözleşmesi imzalanmıştır.12 Nisan 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL Macunköy Tesislerini ziyaret etmiştir.
- 2012: Mayıs 2012’de Necmettin BAYKUL ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı. Yenimahalle Belediyesi tarafından ASELSAN Macunköy Tesisleri yakınında bir parka ASELSAN Kurucu Genel Müdürü Hacim KAMOY’un adı verildi. ASELSAN tarafından geliştirilen tasarım, üretim ve teslimatları 23 yıl süren Türkiye’nin İlk Milli Hava Savunma Sistemi, “Kaideye Monteli Stinger Sistemi”nin son beş adedi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı koordinasyonunda; Üniversite- Sanayi işbirliğinin başarılı örneklerinden; radar alanında kritik teknoloji olan Galyum Nitrat Transistör ve Tümleşik Devre Yapımı için İleri Teknoloji Yatırımı Mutabakat Muhtırası Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi arasında, “Teknoloji Kazanım Yol Haritası Sözleşmeleri” de Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN , Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında imzalandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 1. Üniversite-Sanayi İşbirliği Zirvesi’nde ASELSAN 2012 yılında Üniversitelerle başlattığı 11 yeni SAN-TEZ Projesi ile en yüksek sayıda projesi kabul olmuş olan firma olarak “Üniversite Sanayi İşbirliğinde Başarılı Firma Ödülü”nü aldı.
- 2013: ASELSAN dünyanın ilk 50 savunma sanayi şirketinden biri olma yönündeki tırmanışını sürdürdü, savunma cirosunda dünyanın en büyük 74’üncü şirketi oldu. ASELSAN 11’ inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (IDEF 2013) iki bin metrekareyi aşan alanda en geniş katılımı sağlayan firma oldu.
- 2014: ASELSAN’ın yeni şirketi Sivas’ta kuruldu. ASELSAN Hassas Optik Araştırma ve Üretim Tesisinin temeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı törenle atıldı. Yüzde 50 ASELSAN ve yüzde 50 Sivas Optik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklığı ile kurulan Şirket, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokenti içinde faaliyet göstermektedir. Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri (UGES) Sektör Başkanlığı kuruldu. ASELSAN’ın 5nci Ar-GE Merkezi olan UGES bünyesinde, ASELSAN’ın kuruluşundan itibaren kazanmış olduğu teknoloji birikimini, ülkemizin diğer stratejik teknoloji alanları olan; ulaşım, güvenlik, enerji, trafik-otomasyon ve sağlık konularında da ürün geliştirme amaçlı olarak kullanması hedeflenmiştir.ASELSAN Akademi Kuruldu. ASELSAN’ın kurumsal akademisi olan ASELSAN Akademi 2014 yılında kurulmuştur. ASELSAN Akademi, ASELSAN bünyesinde yer alan faaliyetlerin, bireylerin ve takımların kurumsal olarak entegre bir şekilde gelişmesini; bireysel ve kurumsal öğrenmeyi sağlamak, bilgi/bilgelik düzeyini artırmak ve kurumsal hafıza oluşturmak suretiyle gerçekleştirerek ASELSAN’ın kurumsal hedeflerini ve stratejilerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Defence News dergisi tarafından düzenlenen dünyanın ilk 100 savunma şirketi sıralamasında ASELSAN yükselişini sürdürmüş ve 67. sırada yer almıştır.
- 2015: ASELSAN’ın radar ve elektronik harp geliştirme, üretim, test ve mühendislik birimlerinin konumlandığı ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımıyla 16 Mart 2015 tarihinde açılışı yapılarak faaliyetlerine başlamıştır. 2015 yılında düzenlenen 12’nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (İDEF 2015) 2000 metrekareyi aşkın sergileme alanında ürünlerini sergilemek suretiyle en geniş katılımcı olarak yer almıştır. Defence News dergisi tarafından düzenlenen dünyanın ilk 100 savunma şirketi sıralamasında ASELSAN yükselişini sürdürmüş ve 62. sırada yer almıştır. 1975 yılında kurulmuş olan ASELSAN savunma sanayi alanında 40’ncı hizmet yılını tamamlamıştır.
- 2016: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile 79 farklı ülkeden yabancı gözlemcilerin de katıldığı Efes Tatbikatında ASELSAN ürünleri sergilendi. ASELSAN Hassas Optik Tesisi hizmete açıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ASELSAN tarafından Gölbaşı Radar ve Elektronik Harp Teknoloji Merkezi’nde kurulan, Dinamik RF ve Anten Test Laboratuvarlarının açılışını gerçekleştirdi.
- 2017: ASELSAN IDEF ’te kurduğu en büyük standıyla yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlara mensup birçok ziyaretçiyi ağırladı.Yönetim Kurulu Başkanlığına, bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak yönetime giren İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Özkol seçildi. Alb. (E) Bayram Gençcan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Tüma.(E) Emin Sami Örgüç ve Ankara Valisi Ercan Topaca yönetim kurulu üyeliğine seçilen diğer isimler oldu.
4.5G Şebekesinde Kullanılacak İlk Yerli Baz İstasyonu Anteni ASELSAN tarafından geliştirildi. - 2018: ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına ve Genel Müdürlüğüne Prof. Dr. Haluk Görgün atandı.
İkincil halka arz ile ödenmiş sermayesini 1 milyar 140 milyon TL’ye, halka açıklık oranını yüzde 25,70’e çıkaran ASELSAN, Borsa İstanbul’da yeniden işlem görmeye başladı. - 2019: Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Sözleşmesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ile STM-ASELSAN-HAVELSAN-ASFAT İş Ortaklığı arasında imzalandı. ASELSAN Sosyal İnovasyon Liderleri (ASİL) projesi başlatıldı. Alçak İrtifa Radar (AİR) Sistemi Projesi T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında imzalandı. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme ihtiyacı kapsamında, ASELSAN ve Ukrayna devlet kuruluşu Spets Techno Export (STE) arasında Yazılım Tabanlı Askeri Telsiz tedariki konulu satış sözleşmesi imzalandı. ALTAY Seri Üretim Projesi Alt Sistemler Sözleşmesi İDEF 2019 Savunma Sanayi Fuarında imzalandı. ASELSAN, Dünyanın ilk 100 savunma sanayisi şirketi (Defense News Top 100) listesinde üç basamak yükselerek 52’nci sıraya çıktı. Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı kapsamında ASELSAN ve ASFAT Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. arasında 4 adet MİLGEM Korvet Gemisinin teslimatına yönelik sözleşme imzalandı.
- 2020: ASELSAN, Defense News Top 100 listesinde 4 basamak birden yükselerek 48’inci sırada yer aldı ve ilk 50’de yer alan tek Türk şirketi olmayı başardı. Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında Zırhlı Muhabere Aracı Modernizasyonu Sözleşmesi imzalandı. Koronavirüsü salgınına destek olmak amacıyla ASELSAN, 14 gün içerisinde 100 adet yüzde yüz yerli ve milli solunum cihazı teslimatı gerçekleştirdi. ASELSAN iş güvenliği alanında verilen en prestijli ödüllerden birisi olan ‘’Uluslararası İŞ Güvenliği (İnternational Safety Award)’’ ödülünü aldı. ASELSAN dünyanın en güvenilir derecelendirme metodolojisine sahip çevre projesi CDP’de ( Carbon Disclosure Project) bir kez daha İklim Lideri ödülünü aldı. ASELSAN, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde dört sıra çıkarak 1.’liğe yükseldi.
- 2021: ASELSAN ile Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında EHHAS Bakım Onarım Hizmeti Sözleşmesi imzalandı. ASELSAN, hayata geçirdiği öğrenme ve gelişim uygulamalarıyla; Global Council of Corporate Universities (GlobalCCU) ödül kategorileri içerisinde yer alan “Culture & Technologies” kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu.
- 2022: ASELSAN dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri sayılan İtalya merkezli A’Design Award’tan iki ödül birden aldı. ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı ile University-Industry Innovation Network (UIIN) tarafından ödüle layık görüldü. ASELSAN Akademi, Hollan- da’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen Üniversite-Sanayi İş Birliği Konferansı kapsamında Outstanding Support Mechanisms (Öne Çıkan Destek Mekanizmaları) kategorisin- de altmış ülkeden dört yüzden fazla başvuru arasından birincilik ödülünün sahibi oldu. ASELSAN iş güvenliği alanında verilen en prestijli ödüllerden birisi olan ‘’Uluslararası İŞ Güvenliği (İnternational Safety Award)’’ ödülünü aldı. ASELSAN dünyanın en güvenilir derecelendirme metodolojisine sahip çevre projesi CDP’de ( Carbon Disclosure Project) bir kez daha İklim Lideri ödülünü aldı. ASELSAN, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde dört sıra çıkarak 1.’liğe yükseldi.
(*) Yasal Uyarı
Burada ASELS hisse senedi ve diğer konular ile ilgili yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu tutulamaz.
Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez. Tüm veriler, Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu değildir.