HALKBANK Hisse – Beklenti, Yorum ve Değerlendirme – Alalım mı Satalım mı?

yazar:

kategori:

Halkbank hisse senedi ile ilgili fiyat grafiği, beklenti, analiz ve yorumlarım bu sayfada yayınlanmaktadır.

Halkbank Hisse Senedi Grafik

Aşağıdaki grafik Halkbank hisse senedinin grafiğini göstermektedir. Grafiği tutup sağa sola çekerek ve yakınlaştırıp uzaklaştırarak zaman aralığını değiştirebilirsiniz.




Not: Veriler iş günü sonunda günde bir kez güncellenir.

HALKB Hisse Senedi HSP Skoru

HSP skoru, Reşit Güleç tarafından geliştirilmiş, borsadaki hisse senetlerinin fiyatının uygun fiyatlı olup olmadığını anlamamıza yarayan bir hesaplama aracıdır.

Eğer henüz bir şey görmüyorsanız, yaklaşık 10 saniye bekleyin. Hesaplama robotu güncel verilere göre hesap yapmaktadır.

Genellikle, HSP skoru 50’nin üzerinde olan şirketlerin piyasa fiyatı uygun kalmıştır diye değerlendirilebilir.

HALKB hisse HSP skoru

HALKB hisse senedinin HSP skoru, hissenin güncel piyasa fiyatı, son 1 yıl içerisinde gördüğü en düşük ve yüksek seviyeler, Fiyat/Kazanç (FK) oranı ve Defter Değeri (DD) dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Potansiyeli Yüksek Hisse Senedi Hesaplayıcı – HSP Skoru sayfasında, hesaplama ile ilgili detayları, BIST 30 hisselerinin HSP skorlarını ve borsada işlem gören tüm hisse senetlerinin HSP skorlarını görebilirsiniz.

💡 Kral Hesaplayıcıları Gördünüz Mü? 👑Kral Hesaplayıcılar ile yatırım analiz ve geri dönüş hesaplarınızı yapabilirsiniz. 

Halkbank Hisse Beklenti

Halkbank hisse senedinin yukarıdaki güncel HSP skoruna bakarak, fiyatının uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genellikle, HSP skoru 50 ve üzerinde olan hisse senetlerinin fiyatı uygundur diye değerlendiriyorum. HSP skoru 50’nin altında olan hisse senetlerinin de fiyatı yüksektir diye değerlendiriyorum.

HSP skoru sadece bir uyarı aracıdır! Popüler şirketler, fiyatları çok yüksek olmasına ve HSP skorları düşük olmasına rağmen, artış gösterebilir. Örneğin, bir haber, ihale, ya da satın alma gibi gelişmeler, hisse senedi fiyatını bir anda değiştirebilir. Benzer şekilde fiyatı çok düşük olan ve HSP skorları yüksek olan şirketler de eğer talep yoksa ve negatif haber akışı varsa değerlenmeyebilir.

HSP skorunu, bir ön filtreleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Yani fiyatı uygun olan şirketleri bulup, sonrasında detaylı analiz yapmak için bu aracı kullanabilirsiniz.

💡 Diğer Analizlerimi Gördünüz Mü? 🔍Analizler sayfasından tüm yatırım analizlerime ulaşabilirsiniz.

💡 Tüm hisselerin detaylı hisse analizine Hisse Senedi Analizleri sayfasından erişebilirsiniz.

Halkbank Hisse Getirileri

Yatırımcılar genellikle geçmiş performansa bakarak gelecekte iyi sonuçlar getirecek hisse senetlerine yatırım yaparlar. Bu nedenle de aşağıdaki tarz soruları, yatırımcılar sıklıkla kendilerine sorarlar.

  • Geçmişte Halkbank Hissesi alsaydım ne olurdu?
  • 5 Yıl önce Halkbank Hissesi alsaydım ne olurdu?
  • 10 Yıl önce Halkbank Hissesi alsaydım ne olurdu?
  • 15 Yıl önce Halkbank Hissesi alsaydım ne olurdu?
  • 20 Yıl önce Halkbank Hissesi alsaydım ne olurdu?

Ben, bunun ile ilgili bir hesaplama robotu yaptım. Aşağıdaki tabloda, 2005, 2010, 2015 ve 2020 yılında 1.000 USD karşılığında Halkbank hisse senedi alınsaydı, bugünkü karşılığı ne olurdu, onu görebilirsiniz.

Hesaplama yapılırken her yıl için Ocak ayındaki hisse senedi fiyatı baz alınmıştır ve eğer hisse senedi temettü verdiyse, verilen temettülerle de tekrar aynı hisse senedinden alındığı varsayılmıştır.

HALKB Hisse Yorum

İnternet aramalarında genellikle insanlar bir hisse senedi ile ilgili yorumları da okuyarak genel gidişatı kestirmeye çalışıyorlar. “Halkbank hisse yorum” aramaları da Halkbank hisse senedi ile ilgili kişilerin internette yaptığı başlıca aramalardan.

Ülkemizde en popüler yorum paylaşma ve takip alanı X platformu, eski adıyla Twitter. Aşağıda, Halkbank hisse senedi ile ilgili X platformundaki güncel paylaşımları bulabilirsiniz.

#HALKB hashtag ile ilgili son paylaşımlara buradan ulaşabilirsiniz.

Halkbank Resmi Twitter Hesabından Son Paylaşımlar

Halkbank’ın son twitlerini HALKBANK’ın X profilinden görebilirsiniz.

HALKBANK Hisse Senedi Alalım Mı Satalım Mı?

Piyasalarda bir hisse senedinin nasıl fiyatlanacağını kestirmek imkansızdır. Tarihsel olarak piyasa zamanlaması yapmaya kalkışanlar büyük oranda zarar etmişlerdir. Ancak, belirli bazı hesaplar ve trend analizleri ile alırken hisse senedi mantıklı bir noktadan alınabilir.

HALKBANK hisse senedi ile ilgili de alalım mı ya da satalım mı kararını verirken yukarıda paylaştığım HSP skoruna bakarak bir karar verebilirsiniz. HSP skoru 50’nin çok altındaysa piyasa fiyatı değerine göre çok yüksek kalmış, 50’nin üstündeyse de uygun kalmış diye değerlendirebiliriz. Tabi ki sadece HSP skoruna bakarak gelecekte nasıl bir fiyatlama olacağını öngörmek imkansız.

HALKBANK Şirket Profili

Türkiye Halk Bankası A.Ş., kısaca Halkbank, Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu kapsamında küçük ve orta büyüklükteki esnaf ve sanayiciye kolay ve ucuz kredi vermek amacıyla kurulan ve 23 Mayıs 1938’de faaliyete geçen bir kamu bankasıdır. 128.480 milyon TL aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük 159. bankasıdır.

24 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan kararname ile devlete ait %51,11 hissenin Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi kararlaştırılmıştır.

Halkbank Hisse Halkb

Halkbank Hisse Ortaklık Yapısı

Halkbank hisselerinin %91,5’i Türkiye Varlık Fonu’na aittir, %8,5’i de halka açık olarak Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Halkbank Tarihçe

Aşağıda, Halkbank şirketinin tarihçesini paylaştım.

  • 1938: Türkiye Halk Bankası; kalıcı bir ekonomik kalkınma, sosyal denge ve toplumsal barışın korunması için uygun koşullarla esnaf-sanatkâr ve küçük meslek sahibine kaynak aktarmak ve sermaye birikimini başlatmak amacıyla 1933 tarihli ve 2284 sayılı “Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu” kapsamında kurulur, 23 Mayıs 1938 yılında faaliyete geçer. Türkiye Halk Bankası’nın kurulmasının temelinde Büyük Önder Atatürk’ün “Küçük esnafa ve büyük sanayi erbabına muhtaç oldukları kredileri kolayca ucuza verecek bir teşekkül vücuda getirmek ve kredinin normal şartlar altında ucuzlatılmasına çalışmak da çok lazımdır.” ile “Siz sanatkârların ufak dükkânları yerine muhteşem fabrikalar yapıldığını gördüğüm gün, mutluluğum en yüksek derecesini bulacaktır.” fikirleri önemli bir yer tutar ve kılavuz olur.
  • 1938-1950: Dünyadaki gelişmelere paralel halk bankacılığı uygulaması ülkemizde de başlar. Çeşitli dünya ülkelerindeki kooperatif hareketlerine paralel olarak gelişme gösteren halk bankacılığı, Halkbank’ın kurulmasıyla beraber ülkemizde de başlar. Banka, 1938-1950 yılları arasında finansman sağladığı Halk Sandıkları kanalıyla kredi hizmetlerini yürütür.
  • 1950-1992: Halkbank esnaf, sanatkârlar ve küçük işletmelerin sektördeki ilk bankası oluyor. 1950 yılından sonra Halkbank’a doğrudan şube açma ve kredi kullandırma yetkisi tanınır. 1964 yılının başından itibaren sermayesini artıran ve aktif bir çalışma temposuna girerek ülke çapında şubeleşme politikası uygulayan bankanın mevduat ve kredi hacmi giderek yükselir. Halkbank orta sınıf ve onun ekonomideki temsilcisi konumunda olan esnaf, sanatkârlar ve küçük işletmelerin sektördeki ilk bankası olur. Temel kredi politikasını öncelikle hedef kitlesinin kredilendirilmesi ve kredi kullandırma koşullarının iyileştirilmesi üzerine kuran Halkbank, faaliyetlerini yıllar itibariyle geliştirir ve bankacılık sektöründe önemli bir konuma ulaşır.
  • 1992-2006: Türk bankacılık sektörü kabuk değiştiriyor. 1992 yılında Türkiye Öğretmenler Bankası (Töbank), 1993 yılında Sümerbank ve 1998 yılında Etibank, Halkbank’a devredilir. 2000 yılına gelindiğinde kamu bankalarının çağdaş bankacılık ve uluslararası rekabetin gereklerine göre çalışmalarını ve özelleştirmeye hazırlanmalarını sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılmaları süreci başlar. Nisan 2001’de göreve başlayan Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu, Halkbank’ın organizasyon yapısını değiştirerek çağdaş bankacılık prensipleri ve ticari bankacılık kuralları çerçevesinde ekonomiye artı değer yaratacak, kârlı ve verimli bir kurum olması hedefiyle hareket eder. Bu hedefe uygun olarak Halkbank’ta organizasyon yapısı, çağdaş bankacılığın ve uluslararası rekabetin gereklerine göre tamamen değiştirilir. Operasyon ağırlıklı bankacılık anlayışına müşteri odaklı pazarlama faaliyetleri eklenir.
  • 2001: Mülga Türkiye Emlak Bankası’nın 96 şubesi Halkbank’a devredilir. 2004 yılının ikinci yarısında Pamukbank, Halkbank’a devredilir. Halkbank-Pamukbank entegrasyonu bankacılık sektöründe örnek olarak gösterilebilecek şekilde, öngörülen süreden çok önce ve sorunsuz olarak gerçekleştirilir. Yeni yapıda, müşteri segmentasyonu kapsamında, özellikle KOBİ’ler ile orta ve orta üstü gelir sahibi bireysel müşterilere ayrıcalıklı ürün ve hizmetler sunmak, müşteri odaklı, kaliteli hizmet anlayışını geliştirmek önem kazanır. Bu esnada 2000’li yıllara geçilmesi ile Türk bankacılık sektörü satın almalar, birleşmeler, yabancı yatırımcıların piyasaya girişi ile yeniden şekillenmektedir.

Kaynak: halkbank.com.tr

(*) Yasal Uyarı
Burada HALKB hisse senedi ve diğer konular ile ilgili yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Burada yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu tutulamaz.

Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez. Tüm veriler, Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu değildir.