SASA hisse senedi ile ilgili fiyat grafiği, beklenti, analiz ve yorumlarım bu sayfada yayınlanmaktadır.
SASA Hisse Senedi Grafik
Aşağıdaki grafik SASA hisse senedinin grafiğini göstermektedir. Grafiği tutup sağa sola çekerek ve yakınlaştırıp uzaklaştırarak zaman aralığını değiştirebilirsiniz.
Not: Veriler iş günü sonunda günde bir kez güncellenir.
SASA Hisse Senedi HSP Skoru
HSP skoru, Reşit Güleç tarafından geliştirilmiş, borsadaki hisse senetlerinin fiyatının uygun fiyatlı olup olmadığını anlamamıza yarayan bir hesaplama aracıdır.
Eğer henüz bir şey görmüyorsanız, yaklaşık 10 saniye bekleyin. Hesaplama robotu güncel verilere göre hesap yapmaktadır.
Genellikle, HSP skoru 50’nin üzerinde olan şirketlerin piyasa fiyatı uygun kalmıştır diye değerlendirilebilir.
SASA hisse senedinin HSP skoru, hissenin güncel piyasa fiyatı, son 1 yıl içerisinde gördüğü en düşük ve yüksek seviyeler, Fiyat/Kazanç (FK) oranı ve Defter Değeri (DD) dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Potansiyeli Yüksek Hisse Senedi Hesaplayıcı – HSP Skoru sayfasında, hesaplama ile ilgili detayları, BIST 30 hisselerinin HSP skorlarını ve borsada işlem gören tüm hisse senetlerinin HSP skorlarını görebilirsiniz.
💡 Kral Hesaplayıcıları Gördünüz Mü? 👑Kral Hesaplayıcılar ile yatırım analiz ve geri dönüş hesaplarınızı yapabilirsiniz.
SASA Hisse Beklenti
SASA hisse senedinin yukarıdaki güncel HSP skoruna bakarak, fiyatının uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genellikle, HSP skoru 50 ve üzerinde olan hisse senetlerinin fiyatı uygundur diye değerlendiriyorum. HSP skoru 50’nin altında olan hisse senetlerinin de fiyatı yüksektir diye değerlendiriyorum.
HSP skoru sadece bir uyarı aracıdır! Popüler şirketler, fiyatları çok yüksek olmasına ve HSP skorları düşük olmasına rağmen, artış gösterebilir. Örneğin, bir haber, ihale, ya da satın alma gibi gelişmeler, hisse senedi fiyatını bir anda değiştirebilir. Benzer şekilde fiyatı çok düşük olan ve HSP skorları yüksek olan şirketler de eğer talep yoksa ve negatif haber akışı varsa değerlenmeyebilir.
HSP skorunu, bir ön filtreleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Yani fiyatı uygun olan şirketleri bulup, sonrasında detaylı analiz yapmak için bu aracı kullanabilirsiniz.
💡 Diğer Analizlerimi Gördünüz Mü? 🔍Analizler sayfasından tüm yatırım analizlerime ulaşabilirsiniz.
💡 Tüm hisselerin detaylı hisse analizine Hisse Senedi Analizleri sayfasından erişebilirsiniz.
SASA Hisse Getirileri
Yatırımcılar genellikle geçmiş performansa bakarak gelecekte iyi sonuçlar getirecek hisse senetlerine yatırım yaparlar. Bu nedenle de aşağıdaki tarz soruları, yatırımcılar sıklıkla kendilerine sorarlar.
- Geçmişte SASA Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 5 Yıl önce SASA Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 10 Yıl önce SASA Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 15 Yıl önce SASA Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 20 Yıl önce SASA Hissesi alsaydım ne olurdu?
Ben, bunun ile ilgili bir hesaplama robotu yaptım. Aşağıdaki tabloda, 2005, 2010, 2015 ve 2020 yılında 1.000 USD karşılığında SASA hisse senedi alınsaydı, bugünkü karşılığı ne olurdu, onu görebilirsiniz.
Hesaplama yapılırken her yıl için Ocak ayındaki hisse senedi fiyatı baz alınmıştır ve eğer hisse senedi temettü verdiyse, verilen temettülerle de tekrar aynı hisse senedinden alındığı varsayılmıştır.
SASA Hisse Yorum
İnternet aramalarında genellikle insanlar bir hisse senedi ile ilgili yorumları da okuyarak genel gidişatı kestirmeye çalışıyorlar. “SASA hisse yorum” aramaları da SASA hisse senedi ile ilgili kişilerin internette yaptığı başlıca aramalardan.
Ülkemizde en popüler yorum paylaşma ve takip alanı X platformu, eski adıyla Twitter. Aşağıda, SASA hisse senedi ile ilgili X platformundaki güncel paylaşımları bulabilirsiniz.
#SASA hashtag ile ilgili son paylaşımlara buradan ulaşabilirsiniz.
SASA Polyester AŞ Resmi Twitter Hesabından Son Paylaşımlar
SASA Polyesterin son twitlerini SASA’nın X profilinden görebilirsiniz.
SASA Hisse Senedi Alalım Mı Satalım Mı?
Piyasalarda bir hisse senedinin nasıl fiyatlanacağını kestirmek imkansızdır. Tarihsel olarak piyasa zamanlaması yapmaya kalkışanlar büyük oranda zarar etmişlerdir. Ancak, belirli bazı hesaplar ve trend analizleri ile alırken hisse senedi mantıklı bir noktadan alınabilir.
SASA hisse senedi ile ilgili de alalım mı ya da satalım mı kararını verirken yukarıda paylaştığım HSP skoruna bakarak bir karar verebilirsiniz. HSP skoru 50’nin çok altındaysa piyasa fiyatı değerine göre çok yüksek kalmış, 50’nin üstündeyse de uygun kalmış diye değerlendirebiliriz. Tabi ki sadece HSP skoruna bakarak gelecekte nasıl bir fiyatlama olacağını öngörmek imkansız.
SASA Polyester Şirket Profili
SASA, polyester, elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler ve özel polimerlerde dünyanın önde gelen üreticilerinden biridir.
Sektöründeki liderlik sorumluluğu ile, güçlü teknik mirasını ve inovasyon kültürünü yüksek üretim kapasitesi ile harmanlayan SASA, tasarımdan, üretim ve dağıtım aşamalarına kadar tüm süreci başarıyla yönetir.
SASA Polyester Kimin?
SASA polyester Erdemoğlu Holding bünyesinde faaliyet göstermektedir. Mevcut başkanı İbrahim Erdemoğlu’dur ve kurucu Mehmet Erdemoğlu’nun oğludur.
1970 yılında Gaziantep’te Gaziantep’te küçük bir atölyede, sadece iki adet kilim dokuma tezgâhıyla yola çıkan Mehmet Erdemoğlu tarafından başlatılan işletme, günümüzde yaklaşık 7 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan bir şirket haline gelmiştir.
SASA Polyester Tarihçe
Aşağıda, SASA Polyester şirketinin tarihçesini paylaştım.
- 1966: Polyester sektöründeki üretimine SASA, kuruluşundan bugüne, aralıksız yatırımlarıyla hızlı büyüme sürecini hep sürdürdü.
- 2000: SASA, polyester sektöründeki öncülüğünü sürdürmek ve bu konumunu daha da güçlendirmek amacıyla dünya kimya devi Dupont ile joint-venture tarzı ortaklık kurdu ve DupontSA adını aldı.
- 2004: Sabancı Holding’in, yılında Dupont hisselerini satın almasıyla, DupontSA ismi, ADVANSA olarak değiştirildi.
- 2005: Grubun Türkiye organizasyonun adı yılında ADVANSA SASA Polyester Sanayi A.Ş. oldu.
- 2011: Sabancı Holding, ADVANSA BV’ye ait tüm hisseleri satın aldı ve Eylül 2011’de ADVANSA SASA olan adını SASA olarak değiştirdi.
- 2015: Sabancı Holding hisseleri ERDEMOĞLU Holding tarafından satın alınarak, ortaklık yapısı % 51 ERDEMOĞLU Holding, % 49 halka arz edilmiş hale gelmiş oldu. Ağustos ayında tamamlanan zorunlu pay alım süreci sonunda, ERDEMOĞLU Holding A.Ş.’nin SASA Polyester Sanayi A.Ş.’de sahip olduğu hisse oranı %84,80’e ulaşmıştır.
Faaliyetlerinde Dynamit Nobel, ICI, Dupont, Uhde lnventa-Fischer (UIF), Oerlikon Barmag, AC Otomasyon ve INVISTA teknolojilerini kullanan SASA, yüksek kapasiteli üretim tesisleri, 5.000’e yaklaşan kalifiye çalışanı ve 2002 yılında kurduğu Araştırma ve Geliştirme Merkezi sayesinde güçlü bir teknik altyapıya sahiptir.
SASA’nın, Adana’da, entegre üretim tesislerinin yer aldığı 2.181.000 m² alan üzerinde kurulu merkez işyeri, İskenderun’da 55.625 m² kendi hammadde depolama tesisi, İstanbul ve Ankara’da da irtibat büroları bulunmaktadır.
Kaynak: Sasa.com.tr
(*) Yasal Uyarı
Burada SASA hisse senedi ve diğer konular ile ilgili yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu tutulamaz.
Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez. Tüm veriler, Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu değildir.