Yapı Kredi hisse senedi ile ilgili fiyat grafiği, beklenti, analiz ve yorumlarım bu sayfada yayınlanmaktadır.
Yapı Kredi Hisse Senedi Grafik
Aşağıdaki grafik Yapı Kredi hisse senedinin grafiğini göstermektedir. Grafiği tutup sağa sola çekerek ve yakınlaştırıp uzaklaştırarak zaman aralığını değiştirebilirsiniz.
Not: Veriler iş günü sonunda günde bir kez güncellenir.
YKBNK Hisse Senedi HSP Skoru
HSP skoru, Reşit Güleç tarafından geliştirilmiş, borsadaki hisse senetlerinin fiyatının uygun fiyatlı olup olmadığını anlamamıza yarayan bir hesaplama aracıdır.
Eğer henüz bir şey görmüyorsanız, yaklaşık 10 saniye bekleyin. Hesaplama robotu güncel verilere göre hesap yapmaktadır.
Genellikle, HSP skoru 50’nin üzerinde olan şirketlerin piyasa fiyatı uygun kalmıştır diye değerlendirilebilir.
YKBNK hisse senedinin HSP skoru, hissenin güncel piyasa fiyatı, son 1 yıl içerisinde gördüğü en düşük ve yüksek seviyeler, Fiyat/Kazanç (FK) oranı ve Defter Değeri (DD) dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Potansiyeli Yüksek Hisse Senedi Hesaplayıcı – HSP Skoru sayfasında, hesaplama ile ilgili detayları, BIST 30 hisselerinin HSP skorlarını ve borsada işlem gören tüm hisse senetlerinin HSP skorlarını görebilirsiniz.
💡 Kral Hesaplayıcıları Gördünüz Mü? 👑Kral Hesaplayıcılar ile yatırım analiz ve geri dönüş hesaplarınızı yapabilirsiniz.
Yapı Kredi Hisse Getirileri
Yatırımcılar genellikle geçmiş performansa bakarak gelecekte iyi sonuçlar getirecek hisse senetlerine yatırım yaparlar. Bu nedenle de aşağıdaki tarz soruları, yatırımcılar sıklıkla kendilerine sorarlar.
- Geçmişte Yapı Kredi Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 5 Yıl önce Yapı Kredi Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 10 Yıl önce Yapı Kredi Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 15 Yıl önce Yapı Kredi Hissesi alsaydım ne olurdu?
- 20 Yıl önce Yapı Kredi Hissesi alsaydım ne olurdu?
Ben, bunun ile ilgili bir hesaplama robotu yaptım. Aşağıdaki tabloda, 2005, 2010, 2015 ve 2020 yılında 1.000 USD karşılığında Yapı Kredi hisse senedi alınsaydı, bugünkü karşılığı ne olurdu, onu görebilirsiniz.
Hesaplama yapılırken her yıl için Ocak ayındaki hisse senedi fiyatı baz alınmıştır ve eğer hisse senedi temettü verdiyse, verilen temettülerle de tekrar aynı hisse senedinden alındığı varsayılmıştır.
Yapı Kredi Hisse Beklenti
Yapı Kredi hisse senedinin yukarıdaki güncel HSP skoruna bakarak, fiyatının uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genellikle, HSP skoru 50 ve üzerinde olan hisse senetlerinin fiyatı uygundur diye değerlendiriyorum. HSP skoru 50’nin altında olan hisse senetlerinin de fiyatı yüksektir diye değerlendiriyorum.
HSP skoru sadece bir uyarı aracıdır! Popüler şirketler, fiyatları çok yüksek olmasına ve HSP skorları düşük olmasına rağmen, artış gösterebilir. Örneğin, bir haber, ihale, ya da satın alma gibi gelişmeler, hisse senedi fiyatını bir anda değiştirebilir. Benzer şekilde fiyatı çok düşük olan ve HSP skorları yüksek olan şirketler de eğer talep yoksa ve negatif haber akışı varsa değerlenmeyebilir.
HSP skorunu, bir ön filtreleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Yani fiyatı uygun olan şirketleri bulup, sonrasında detaylı analiz yapmak için bu aracı kullanabilirsiniz.
💡 Diğer Analizlerimi Gördünüz Mü? 🔍Analizler sayfasından tüm yatırım analizlerime ulaşabilirsiniz.
💡 Tüm hisselerin detaylı hisse analizine Hisse Senedi Analizleri sayfasından erişebilirsiniz.
Yapı Kredi Hisse Yorum
İnternet aramalarında genellikle insanlar bir hisse senedi ile ilgili yorumları da okuyarak genel gidişatı kestirmeye çalışıyorlar. “Yapı Kredi hisse yorum” aramaları da Yapı Kredi hisse senedi ile ilgili kişilerin internette yaptığı başlıca aramalardan.
Ülkemizde en popüler yorum paylaşma ve takip alanı X platformu, eski adıyla Twitter. Aşağıda, Yapı Kredi hisse senedi ile ilgili X platformundaki güncel paylaşımları bulabilirsiniz.
#YKBNK hashtag ile ilgili son paylaşımlara buradan ulaşabilirsiniz.
Yapı Kredi Resmi Twitter Hesabından Son Paylaşımlar
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. son twitlerini Yapı Kredi X profilinden görebilirsiniz.
YKBNK Hisse Senedi Alalım Mı Satalım Mı?
Piyasalarda bir hisse senedinin nasıl fiyatlanacağını kestirmek imkansızdır. Tarihsel olarak piyasa zamanlaması yapmaya kalkışanlar büyük oranda zarar etmişlerdir. Ancak, belirli bazı hesaplar ve trend analizleri ile alırken hisse senedi mantıklı bir noktadan alınabilir.
YKBNK hisse senedi ile ilgili de alalım mı ya da satalım mı kararını verirken yukarıda paylaştığım HSP skoruna bakarak bir karar verebilirsiniz. HSP skoru 50’nin çok altındaysa piyasa fiyatı değerine göre çok yüksek kalmış, 50’nin üstündeyse de uygun kalmış diye değerlendirebiliriz. Tabi ki sadece HSP skoruna bakarak gelecekte nasıl bir fiyatlama olacağını öngörmek imkansız.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK) Şirket Profili
Yapı Kredi, 2023 yılının ilk dokuz ayında 1,7 trilyon TL toplam aktif büyüklüğe ulaşmıştır. Müşteri odaklı yaklaşımı ile Türk ekonomisinin finansmanına sağladığı katkıyı sürekli artırmayı hedefleyen Yapı Kredi, 2023 yılının ilk dokuz ayında nakdi ve gayrinakdi kredileri yıllık %45 artırarak yaklaşık 1,1 trilyon TL’ye taşımıştır.
Yapı Kredi, sürdürülebilir ve kârlı büyümeyi destekleyen güçlü bir ortaklık yapısına sahiptir. Banka’nın %20,22 oranındaki hissesi Koç Holding A.Ş.’ye ait olup, %40,95 oranındaki hissesi, hisselerinin %100’ü Koç Grubu’na ait olan Koç Finansal Hizmetler’e (KFS) aittir. %38,83 oranındaki pay ise halka açıktır. Banka’nın halka açık olan hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.
Banka, Türkiye’nin tüm bölgelerini kapsayan 796 şube ve yaklaşık 15,6 bin çalışanı ile müşterilerine hizmet vermektedir. Yapı Kredi’nin, ürün ve hizmetleri, 4.891 ATM, yenilikçi internet bankacılığı, öncü mobil bankacılığı, çağrı merkezleri ve 1.2 milyondan fazla POS terminali içeren gelişmiş alternatif dağıtım kanallarından da sunulmaktadır. 2023 yılının ilk dokuz ayında Banka’nın toplam bankacılık işlemlerinin* %98’i şube dışı kanallar aracılığıyla gerçekleşmiştir.
Yapı Kredi, yurt içi ve yurt dışı bankacılık iştirakleri ile öncü bir finansal hizmet kuruluşudur. Yapı Kredi’nin bankacılık faaliyetleri Perakende Bankacılık (ödeme sistemleri, bireysel bankacılık, işletme bankacılığı, özel bankacılık ve varlık yönetimi birimlerini içermektedir), Ticari ve KOBİ Bankacılığı ile Kurumsal Bankacılık altında yürütülmektedir. Banka’nın operasyonları, portföy yönetimi, yatırım, finansal kiralama ve faktoring alanlarında faaliyet gösteren yurt içi iştirakleri ile Hollanda ve Azerbaycan’daki yurt dışı bankacılık iştirakleri tarafından desteklenmektedir.
1944 yılında Türkiye’nin perakende bankacılık odaklı ilk ulusal çaplı özel bankası olarak kurulan Yapı Kredi, bankacılık sektöründe daima öncü bir rol oynamıştır.
2006 yılında, Yapı Kredi ve Koçbank’ın aynı alanda faaliyet gösteren iştirakleri de dâhil olmak üzere birleşmesi gerçekleşmiştir.
2007 yılında, iş kolu bazlı hizmet modeli tamamlanmış, şube ağı genişletme çalışmaları başlamıştır.
2013 yılından başlayarak, kredi ve mevduat alanlarında dengeli büyüme ile etkin likidite yönetimine devam edilmiştir.
2015 ve 2017 yılları arasında banka bilişim teknolojileri ve dijitalleşme alanında önemli yatırımlara imza atarak, gelecek yıllar için altyapısını güçlendirmiştir.
2018 yılında banka, parçalı işlemler, işlem bankacılığı, verim yönetimi, sağlam aktif kalitesi ve risk iştahına yönelik stratejik önceliklerini açıklamış, aynı zamanda temel bilanço göstergelerini (likidite, provizyonlar ve sermaye yapısı) güçlendirmeye odaklanmıştır.
Yapı Kredi Hisse Ortaklık Yapısı
KAP’ta bulunan verilere göre Yapı Kredi şirketinin hisse ortaklık yapısı aşağıdaki şekildedir:
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı | Sermayedeki Payı(TL) | Sermayedeki Payı(%) |
KOÇ FİNANSAL HİZMETLER AŞ | 3.459.065.642,23 | 40,95 |
KOÇ HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ | 1.707.666.574,00 | 20,22 |
DİĞER | 3.280.319.067,77 | 38,83 |
Halka Açıklık Oranı %38,79 |
(*) Yasal Uyarı
Burada YKBNK hisse senedi ve diğer konular ile ilgili yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, müşterilerin ve diğer yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu tutulamaz.
Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez. Tüm veriler, Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Reşit Güleç ve Kral Hesap ekibi sorumlu değildir.