Yatırım yaparken sıklıkla kullandığım uygulamaları, nasıl ve ne amaçla kullandığımı burada listeledim.
- Investing – Altın, döviz, ve borsaları favori listemi oluşturup anlık olarak takip ediyorum.
- Sahibinden – Güncel ev, arsa, tarla fiyatlarına bakıyorum. İlgilendiğim bölgeler için favori listelerime giren ilanları kontrol ediyorum.
- Parsel Sorgu – Bir ev, arsa, tarla ile ilgili kat irtifak mı, kat mülkiyet mi, bölgedeki satış adetleri ve yoğunluğu vs gibi kontrolleri bu uygulama ile yapıyorum.
- Tefas – Yatırım fonlarını takip ediyorum. Özellikle bir fonun içerisinde neler var, hangi hisseler ya da tahviller alınmış, riski nedir, bu uygulamadan kontrol ediyorum.
- Foneria – Tefas’ta olmayan bazı özellikleri Foneria’dan kontrol ediyorum. Örneğin bir yatırım fonuna benzer diğer fonlar, fonların kar/zarar karşılaştırmaları vs.
- Harem – Bazen serbest piyasada döviz ve altın fiyatları, bankadan daha avantajlı olabiliyor. Harem uygulaması ile, kapalı çarşıdaki anlık döviz ve altın fiyatlarını kontrol ediyorum.
- QNB Invest – Borsa İstanbul’da işlem yapacağımda bu uygulamayı kullanıyorum. Daha iyi uygulamalar olabilir, ben kısa süreli al/sat yapmadığımdan bu uygulama işimi görüyor.
- Trading View – Her türlü yerli ve yabancı hisse senetlerinin, altının ve borsaların grafiklerini ve karşılaştırmalarını bu uygulama ile yapıyorum.
- Google Sheets – Aylık gelir gider takibimi, güncel portföyümü, ve gelecek projeksiyonumu kendi özel google tablolarımda tutuyorum.
- Yahoo Finance – Amerika borsasındaki hisseleri takip etmek için kullanıyorum.
- Charles Schwab – Amerika borsalarında işlem yapmak için kullandığım broker hesabım.
- Mobil Banka Uygulamaları – Mobil bankacılık işlemleri için, EFT, Havale, Ödemeler, ve yatırım fonu alım/satım işlemleri için kullanıyorum.